Gönderen Konu: Kadınlar Niçin Hasta Oluyor  (Okunma sayısı 1113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gamzeli

  • _Gamzeli_
  • Admin
  • *
  • İleti: 18871
  • Rep Gücü : 2045
  • Cinsiyet: Bayan
  • Bana Sen Lazımsınn...
    • Profili Görüntüle
    • Ahmet Maranki
Kadınlar Niçin Hasta Oluyor
« : Nisan 19, 2009, 11:47:03 ÖÖ »

Kadınlar Niçin Hasta Oluyor


Kadınların sık sık hasta olmasının nedenleri belki de erkeklere nazaran daha stresli bir hayat sürüyor olmalarıdır.Kadınların gelecek,yaşlanma,kariyer,evlilik ve çocuk gibi endişeleri onları hasta olmaya itebilir.

Kadınların yüzlerindeki kırışıklıkların kendini göstermesi ve hormonal değişimlerin kendini hissettirmeye başlamasıyla kadının endişesi artıyor. Pek çok kadın bu endişeyi erken dönemde yaşıyor. Özellikle orta yaş kadınlarının en çok endişe ettiği durumların başında yaşlanma ve menopoz dönemi geliyor. Gençliğiyle birlikte güzelliğini ve gücünü yitireceği düşüncesiyle endişe çığ gibi büyüyor.

Yalnız kalma korkusu kadınlar üzerinde endişe yaratan bir başka faktör.Özellikle Türk kadınları bu endişeyi aile odaklı yaşadığı için çok daha fazla taşıyor.Yaşamını çocukları, ailesi, kocası ya da anne ve babası üzerine kuran kadının yalnız kalma ve kendi kendine yetememe korkusu endişeyi doğuruyor.

Orta yaşla birlikte kadınların metabolizma hızında yavaşlama ve hormonal değişikler gözlenir. Bu süreçte kadınlar kilo almaya daha eğilimlidir. Endişenin kadınlar üzerinde uyguladığı baskı yeme bozuklarını ortaya çıkarırken süreç içinde kilo alımı daha da kolaylaşmaktadır.

Kentte yaşayan çalışan kadının mesleki ve sosyal beklentiler içinde ertelediği aile kurma fikri 30′lu yaşlarda endişe halini doğuruyor. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların geç kaldığı düşüncesinin yarattığı panik endişeyi beraberinde getiriyor.

Endişe durumu bedenimizde bulunan alarm sisteminin aktive olmasına bağlıdır. Bu aktivasyon bazen aşırı derecede harekete geçer ve kişi durumun farkına varmayabilir. Endişe belirtileri kişinin fonksiyonlarını engellemeye başlıyorsa iş, aile ve sosyal ilişki alanlarındaki fonksiyonlarını ele geçirmeye başlıyorsa o zaman kişi tedavi görmeye başlamalıdır.

Panik yapmayın. Temponuzu düşürün, yavaşlayın. Nefes egzersizleri yapın. Kahveyi azaltın, alkolü hayatınızdan çıkarın. Aşırı kilo ya da zayıflıktan kaçının. Sağlıksız diyet uygulamayın, bol sıvı alın.


Seni sevdim gönülden, kalbimin sahibi oldun bilmeden, bu yürekte varolacaksın ebediyen, bunu bil çok seviyorum gerçekten.
Seninle doğdu bu yürek, sensin gönlüme eş, dudaklarım dudaklarındayken sanki can verdi bu yürek, senin kollarında ölmek dünyada en güzel şey olsa gerek..