Gönderen Konu: Aile Birleşimi Vizesi  (Okunma sayısı 6051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı MeLiHrÜzGaR

  • Moderator
  • *
  • İleti: 2491
  • Rep Gücü : 157
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Aile Birleşimi Vizesi
« : Nisan 18, 2009, 12:39:49 ÖÖ »


Öncelikle bu vizeyi almak için evli olmak gerektiğini hatırlatmak isterim. Eğer evleneceğiniz kişi Alman Vatandaşı'ysa şu belgelere ihtiyaç vardır:


- Evlenme Ehliyet Belgesi (Ehefähigkeitszeugnis)

- Uluslararası Doğum Kayıt Örneği

- Pasaport ya da kimlik fotokopisi

- Bağlı bulunduğu bölgeden nüfus kayıt belgesi


Nişanlınızın evlenme Ehliyet Belgesi (Ehefähigkeitszeugnis) alabilmesi için sizin ona postalamanız gereken bir takım evraklar bulunmaktadır.


1- Muhtarlıktan ikametgah

2- Nüfus Müdürlüğü'nden Uluslararası Doğum Kayıt Örneği (Formula A)

3- Nüfus Müdürlüğü'nden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

4- Mevcut ya da yeni çıkartacağınız pasaportunuzun yazılı yerlerinin noter onaylı fotokopisi


Ardından bu belgelere Kaymakamlık Yazı İşleri'nde "apostille" mühürü uygulatmanız gerekiyor. Daha sonra Formula A ve pasaport fotokopisi haricinde kalan belgeleri yeminli tercümanca Almanca'ya çevirtmelisiniz. Bu işlemi Türkiye'de ya da Almanya'da yaptırabilirsiniz. Alman Yabancılar Polisi'nin aşırı milliyetçi olmasını da göz önünde bulundurarak bu işlemi Almanya'daki nişanlınızın yapmasını isteyebilirsiniz. Faydalı olabilir.


Bu belgeler Almanya'ya ulaştıktan sonra nişanlınız bunları kullanarak Evlenme Ehliyet Belgesi (Ehefähigkeitszeugnis) alabilir. Beraberinde diğer belgeleri de alıp Türkiye'ye geldikten sonra (evlendirme dairesinin isteyeceği) gerekli diğer belgeleri de toplayarak gün alabilirsiniz. İşte bu aşamadan sonra Aile Birleşimi Vizesi süreci başlıyor. Yalnız unutmamak gerekir ki bu vize başvurusu yapılacağı zaman sizden Almanca Dil Bilgisi istenecektir. Bunu belgelemek için, yetkilendirdikleri Goethe Enstitüsünün kurslarına katılarak sınava girip belgeyi alabilirsiniz. Söylentiye göre başarı oranı düşük olması dolayısıyla sınav için bile 2 ay sonraya gün veriyorlar. Siz siz olun, böyle bir niyetiniz varsa şimdiden çalışmalara başlayın.


Almanca sertifikasını da aldığınızı kabul edelim ve gelelim vize başvurusuna. Konsolosluğun istediği belgeleri aynen iletiyorum:

    1. Almanca olarak eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve kendi el yazınızla imzalanmış iki

    adet vize dilekçe formu + İkamet Yasası 55. maddesi uyarınca beyanname

    (başvuru formları vize bölümü girişinden ücretsiz olarak alınabilir veya internet

    sitemizden temin edilebilir )

    2. Arka fonu açık renkli 3 adet biometrik vesikalık resim (6 aydan eski olmamalı)

    3. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formul B) ve 1 fotokopisi

    4. Her iki eşin de, daha evvelki tüm evliliklerinin gerekçeli, noter tasdikli boşanma

    kararları / ölmüş olmaları halinde Ölüm Kayıt Örnekleri ve 1 fotokopileri, Almanca

    tercümeleri ile birlikte

    5. Müracaatçıya ait, nüfus dairesinden alınacak, tüm evliliklerin ve çocukların

    belirtildiği, eksiksiz, açıklamalı ve yeni tarihli bir „Toplu Nüfus Kayıt Örneği“ ve 1

    fotokopisi, Almanca tercümesi ile birlikte

    6. En az 12 ay geçerlilik süresi bulunan T.C. pasaportu


Yanısıra sizden Start Deutsch A1 belgesini de isteyeceklerdir. Başvuru neticesinde vizenizin kabul olup olmayacağı malesef kesin değil. Başvuru sonrasında 8-10 haftalık bir tahkikat süreci başlıyor. Dolayısıyla sizi ve eşinizi araştırıyorlar. Takdir edersiniz ki geçmiş yıllarda ve hali hazırda anlaşmalı evlilikler Almanya Devleti'ni sıkıntıya sokmuş ve zarara uğratmıştır. Malesef kurunun yanında biz yaşlar da yanıyoruz.


Vize sonucu belli olduğu zaman pasaportunuz adresinize postalanıyor ve üzerinde bir tarih yazıyor. O tarihten itibaren Almanya'ya ayak basmalısınız ve bu süreden itibaren 3 ay Almanya'dan çıkış yapamazsınız. 3 ay sonunda yabancılar polisinin vereceği oturma izninden sonra işlem tamamlanmış, artık Avrupa'nın tümüne vize ile uğraşmadan gidebileceğiniz bir vizeniz olmuş oluyor.