--Reklamı Kapat--

ByKuS.OrG
Ocak 09, 2009, 01:17:28 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Sitemize yönetici moderatör arkadaşlar alınacaktır. İlgilenen arkadaşlar adminlerle irtibata geçebilirler...  
..::Sponsor Reklamlar::..
Özel Arama
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ''Gençlik yumurtası'' üretildi iddiası  (Okunma Sayısı 184 defa)
 
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gamzeli

_Gamzeli_
Yönetici
*

REeepp 315
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Üye ID: 5202

Kayıt tarihi Ağustos 22, 2007, 11:00:00 ÖS

Nerden: Bursa
Yaş: 21
Mesaj Sayısı: 13352


seni veren Rabbime şükürler olsun..


Üyelik Bilgileri
Durumum:

« : Ocak 17, 2008, 12:06:35 ÖS »

''Gençlik yumurtası'' üretildi iddiası

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

       Özel olarak hazırlanan yemle beslenen bıldırcınlardan, insanlarda doku yıkımlanmasını azaltan yumurta elde edildiği bildirildi.
      Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Armağan Hayırlı, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. KazımŞahin'in öncülük ettiği ve ABD'deki Wayne State Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Küçük ile ortak yaptığı çalışmada, insanlarda stres, hava kirliliği, radyasyon, sigara ve benzeri zararlıların meydana getirdiği, yaşlanma ile artan doku yıkımlanmasının azaltılmasını sağlayacak bıldırcın yumurtası ürettiklerini söyledi.
      Araştırma kapsamında Elazığ'daki bir çiftlikte, antioksidan özelliğine sahip ve domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi karışımıyla bıldırcın yemi hazırladıklarını belirten Hayırlı, daha sonra 3 ayrı gruba ayırdıkları bıldırcınları farklı oranlarda likopen maddesi karışımlı yemle beslediklerini söyledi.
      Normal yemle beslenen bıldırcınların yumurtasında likopen maddesine rastlanmadığını kaydeden Hayırlı, ancak 100 miligram likopen maddesi karıştırılarak yapılan yemle beslenen bıldırcın yumurtası sarısında 22,47 mikrogram, 200 miligram likopen karışımı yapılan yemle beslenen bıldırcınların yumurtasında ise 28,50 mikrogram likopen maddesi bulunduğunu tespit ettiklerini anlattı.
     
      "Bıldırcın yumurtası insanlarda etkisini gösterdi"

      Doç.Dr. Hayırlı, sözkonusu yumurtalardan 10 hafta süreyle günde 2 adet tüketen insanların kanındaki likopen oranının arttığını, buna karşın doku zayıflaması göstergesi olan MDA düzeyinin azaldığını saptadıklarınıda kaydetti.
      Her gün sabah kahvaltısında 3 ayrı gruptaki bıldırcın yumurtalarından 2 adet yiyen insanların kanında ölçülen likopen madde oranlarının karşılaştırmasını yaptıklarını anlatan Doç.Dr. Hayırlı, "likopen madde içeren bıldırcın yumurtasının insanlarda etkisini gösterdiğini gözlemledik" dedi.
      Doç.Dr. Hayırlı, normal yemle beslenen bıldırcınların yumurtasını yiyen insanlarda kan serumundaki likopen oranının 16,33 mikrogram, 100 miligram likopen madde karışımı olan yemle beslenen bıldırcın yumurtasını tüketenlerde 27,67 mikrogram likopen, 200 miligram likopen madde karışımıyla hazırlanan yemle beslenen bıldırcınların yumurtasından yiyenlerde ise kan serumundaki likopenin 32,25 mikrogram olarak ölçüldüğünü bildirdi.
     
      "Bu yumurtalarla sağlıklı cilde kavuşmak mümkün"

      Likopenli bıldırcın yumurtasının fonksiyonel besin maddesi olarak kullanılabileceğinin ortaya çıktığını kaydeden Doç.Dr. Hayırlı, "özelikle sigara tiryakileri, maden ve taş kırma işçileri, yol asfaltlamada çalışanlar gibi yoğun dumana ve radyasyona maruz kalan kişilerde doku hasarının azaltılması, bu bıldırcın yumurtası sayesinde mümkün hale geldi" dedi.
      Eczanelerde ilaç olarak satılan likopenin bıldırcın yumurtasıyla da alınabildiğini vurgulayan Hayırlı, şunları kaydetti:
      "Artık insanların cilt sağlığı, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi, hastalıklara direncin ve yaşam kalitesinin ve süresinin artırılması; uygun büyüme ve gelişmenin devam ettirilmesi likopenli bıldırcın yumurtasıyla mümkün olabilecek.
      Bu tür besin maddelerinin hayvansal gıdalarda artırılması yönünde çalışma yapmaya devam edeceğiz." Araştırmalarının, ABD'de yayınlanan uluslararası indeksli A kategorisindeki dergi Food Resarch International'ın şubat sayısında yayınlanacağını bildiren Hayırlı, "Bu araştırma sonuçlarından tüm bıldırcın yetiştiricileri yararlanmalı. Bundan sonra yapılması gereken, çiftliklerde bıldırcın yemlerine likopen katarak likopen'ce zengin bıldırcın yumurtaları pazara sunmak olacak" dedi.
Logged

Seni seviyorum kelimesini sana benden başka kimse söylemesin,
Yalnız bana sakla dudaklarını seni benden başka kimse öpmesin,
Ne olurdu her seven sevilse sanki, bu dünyada aşktan güzel ne var ki,
Gel kollarıma öyle sarıl ki kimsenin çözmeye gücü yetmesin...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap



 
Reklam Botu
Adminin Çiragi


REP GÜCÜ : N/A

 7/24 Online

Mesaj Sayisi: N/A



 
 
Bu Reklamları Tavsiye Ediyoruz



Buda Benim imzam Reklam yapicam iste Adminin Çiragiyim abi ben

Siz Reklamlara tiklamiorsunuz dayagi ben yiyorum
ZuZu

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2008, 07:11:23 ÖS »
Mesajı SilSil

tamamdır tamamdır tamamdır
Logged
Gamzeli

_Gamzeli_
Yönetici
*

REeepp 315
Offline Offline

Cinsiyet: Bayan
Üye ID: 5202

Kayıt tarihi Ağustos 22, 2007, 11:00:00 ÖS

Nerden: Bursa
Yaş: 21
Mesaj Sayısı: 13352


seni veren Rabbime şükürler olsun..


Üyelik Bilgileri
Durumum:

« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2008, 07:12:27 ÖS »

 gözlük gözlük gözlük
Logged

Seni seviyorum kelimesini sana benden başka kimse söylemesin,
Yalnız bana sakla dudaklarını seni benden başka kimse öpmesin,
Ne olurdu her seven sevilse sanki, bu dünyada aşktan güzel ne var ki,
Gel kollarıma öyle sarıl ki kimsenin çözmeye gücü yetmesin...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap



Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

 
Gitmek istediğiniz yer:  

||| Link Takas |||
Smf Kardesligi.Com
smf.gen.tr araciligi ile SMF kullanan siteler arasinda yaptigimiz SMF Kardesligi listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliginin Üyesidir

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18




Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

|Site Map|Sitemap | Arsiv | Arsiv 2 | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
Web Stats

Hosgeldiniz
Hala Üye degilmisiniz?
Üye olmak çok kolay
Üye olmak için tiklayin