Gönderen Konu: Rahim Ağzı Siğilleri Nasıl Tedavi Edilir ?  (Okunma sayısı 3202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı OLCAY

  • _ByKuS_
  • Admin
  • *
  • İleti: 8917
  • Rep Gücü : 674
  • Cinsiyet: Bay
  • O şimdi ****EVLİ****
    • Profili Görüntüle
    • boyacı
Rahim Ağzı Siğilleri Nasıl Tedavi Edilir ?
« : Haziran 19, 2008, 08:15:18 ÖS »

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisinde temel amaçlar enfeksiyonun ve ona neden olan mikrobik ajanın ortadan kaldırılması, şikâyete neden olan bulguların giderilmesi, uzun dönem etkilerinin engellenmesi ve bulaşmanın durdurulmasıdır.

Oysa HPV söz konusu olduğunda bu amaçların tümüne birden ulaşabilmek olanaksızdır. Çünkü bir kez vücuda giren HPV büyük olasılıkla ömür boyu o insanla birlikte kalır.

HPV ve genital siğil tedavisinde birçok değişik yöntem denenmiştir. Günümüzde en çok uygulanan yöntem siğillerin yakılması, dondurulması ya da cerrahi olarak çıkartılmasıdır. Ancak bu yöntemler hem kısmen ağrılı hem de tekrarlama oranı yüksektir. Bu oran zaman zaman yüzde 90''lara kadar çıkabilir. Hastalığın bu tekrarlayıcı özelliği kişide ciddi psikolojik sorunlara neden olabilir.

Bunlar dışında hücre bölünmesini etkileyen ajanlar, antiviral ajanlar ve kimyasal yıkıma neden olan ajanlar gibi ilaçlar da tedavide kullanılmaktadır. Bu tedavi seçeneklerinin hiçbirinin diğerine belirgin bir üstünlüğü gösterilememiştir.

İlaçlar ile yakma, dondurma ya da cerrahi çıkartılma karşılaştırıldığında ilaçların dezavantajları daha fazladır. Hem uygulanmaları zor ve zahmetlidir hem de istenmeyen etki oraya çıkma olasılığı yüksektir.

RAHİM AĞZI SİĞİLLERİNİN KREM İLE NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Son zamanlarda giderek popülerite kazanan yeni bir tedavi alternatifi de bağışıklık sistemini uyaran bir kremdir. Hastaların kendisi tarafından belirli aralıklarla uygulanan bu krem bağışıklık sistemi düzenleyiciler olarak adlandırılan bir ilaç sınıfına dahildir.

Ancak bu kremin insanlarda dış genital bölgede görülen siğillerin ortadan kaldırılmasında gösterdiği etkinin mekanizması tam olarak bilinmemektedir. İlacın bağışıklık sisteminde bazı maddelerin üretimini arttırarak virüslerin neden olduğu lezyonları gerilettiği düşünülmektedir.

Siğillerin hepsi kayboluncaya kadar ya da en fazla 16 hafta uygulanan bu tedavi sonucu genital siğil olan kadınların yüzde 72''sinde tedavi sağlanmaktadır. Erkekler ile kıyaslandığında ilacın etkinliği kadınlarda daha fazladır.

Uzun süredir var olan ve büyük siğillerin varlığında tedavinin başarısı düşmektedir.