İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Okyanus

Sayfa: 1 2 3 [4]
46
Bilim-Teknik / Kanseri durduran molekül:HB-19
« : Haziran 27, 2008, 12:18:07 ÖS »
Yeni bir molekül, kanser hücrelerinin çoğalmasını ve tümörü besleyen damarların oluşumunu engelleyebildi.

Fransa Bilimsel Araştırmalar Merkezinden (CNRS) bilim adamları, ilk kez HB-19 adı verilen molekülün kanser tedavisinde etkili olduğunu belirledi.

Molekülün, özellikle tümörlü hücrelerin büyümesine neden olan bir proteini hedef aldığı, ayrıca kanserli hücrelere oksijen ve besin maddesi taşıyan kan damarlarının oluşumunu da engellediği belirtildi.

Ara Hovanessian ve Jean-Paul Briand'ın tasarladığı ve kimyasal olarak bileşim haline getirilen HB-19, başta meme kanseri olmak üzere insan tümör hücreleri nakledilen farelerde deri altına ya da karın boşluğuna 2-3 gün arayla 30 gün boyunca enjekte edildi.

Bu deney aşamasındaki tedavi, tümörlerin artmasını önemli oranda engelledi, hatta birçok farede tümörlü hücrelerin yok olduğu görüldü.

Deney sırasında kanser tedavisinde yaygın olarak kullanılan diğer tedavilerin aksine molekülün dokulara zarar vermediği belirtildi.

Araştırmacılara göre, bu ikili etki HB-19'u kansere karşı güçlü bir ajan haline getiriyor.

Uluslararası bilim dergisi Plos One'da yayımlanan araştırmanın sonuçları, etkili ve "zehirli olmayan" kanser tedavisine yeni bakış açıları sunuyor.

47
Bilim-Teknik / VDSL dönemi
« : Haziran 27, 2008, 12:14:49 ÖS »
Çağın getirdiği haberleşme imkanlarını güçlü altyapısı ile müşterilerine sunmayı hedefleyen Türk Telekom, internet erişimi hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyor.

Mevcut telefon hatları üzerinden internete daha hızlı erişim imkanı sunan VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line2) hizmeti için gereken altyapı hazırlanmıştır.

VDSL2 hizmeti, saniyede 16 megabite kadar download/1 megabite kadar upload ve saniyede 32 megabite kadar download/1 megabite kadar upload imkanı sunan, 2 yeni hız paketi ile 1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle, İnternet Servis Sağlayıcılar aracılığıyla son kullanıcıların hizmetine sunulacaktır.

Bu büyük yenilik ile ;

" Türkiyede DSL teknolojisi ile sunulan internet erişiminin 8 kata kadar arttırılması,

" Avrupa ülkeleri erişim hızlarıyla kıyaslandığında, Türkiye olarak uluslararası standartlarda bir konuma ulaşılması,

" Gelişen teknoloji ile yüksek bant genişliği ihtiyacı duyulan Katma Değerli Hizmetlere gereken altyapının hazırlanması

sağlanmaktadır.

VDSL2 hizmetiyle Türk Telekom, Türkiyeyi Avrupa ve dünyada bu teknolojiyi kullanan ilk ülkelerden biri konumuna taşımanın, haklı gururunu yaşamaktadır.

48
Bilim-Teknik / Süper dünya
« : Haziran 27, 2008, 12:12:38 ÖS »
İsviçre'deki Cenevre gözlemevinde görevli astronomlar, hemen hemen güneşle aynı boyutta olan HD 40307 yıldızının etrafında dönen süper gezegenlerin dünyaya çok benzediğini, ancak dünyadan 4, 7 ve 9 kat daha büyük olduğunu açıkladı.

Astrononomide süper dünya, Güneş Sistemi dışında bulunan ve büyüklüğü dünyanın 4 ile 10 katı arasında olan gezegen anlamına geliyor. Şili'de bulunan 3.6 metre çapındaki HARPS teleskobu sayesinde belirlenen gezegenler dünyaya 42 ışık yılı uzaklıkta. Bir ışık yılının 9,5 trilyon kilometre olduğu göz önüne alındığında, bugünün teknolojisi ile bu süper dünyalara gitmek 38 bin yıl sürüyor. Gezegenlerde dünyadaki yaşama benzer bir yaşam olması ihtimali bulunmuyor. Güneş sistemi dışında ilk gezegen 1995 yılında tespit edildi. Bu zamana kadar keşfedilen gezegenlerin sayısı ise 280'i buldu.

49
Bilim-Teknik / Wrilessin sakıncaları
« : Haziran 27, 2008, 12:10:08 ÖS »
Bu yazıyı bir forum sitesinde okudum.bana ilginç geldi.sizlerle paylaşmak istedim.

Wireless ile internete bağlananlar dikkat! Akıl almaz yöntemlerle izleniyorsunuz!

İnternetin tehlikelerini anlatan güvenlik uzmanı İnan Taptık, "Wireless (kablosuz internet) üzerinden aldığınız ve yolladığınız e-mail'lerden bankacılık bilgilerinize kadar ekranınızdaki her şey başkaları tarafından okunabiliyor" dedi

Bu haftaki konuğumuz olan İnan Taptık, 1961 İstanbul doğumlu. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu. İlk bilgisayarını 1982'de aldı. Taptık günlük hayatımızda bizi bekleyen tehlikeleri ve internetin bu son tehlikelerinden nasıl koruyacağımızı anlattı:

TÜM BİLGİLERİNİZ ÇALINABİLİR

Sadece internet kullanıcıları değil, bilgileri bilgisayar ortamında kayıtlı olan, yani herkesin sorunu: Kimlik hırsızlığı. Kimlik bilgileriniz, adresleriniz, numaralarınız, şifreleriniz, banka işlemleriniz, alışveriş tercihleriniz, hepsi çalınıp, başkaları tarafından kullanılabilir.

KABLOSUZ İNTERNETLE SAYDAM OLDUK

Bunu eskiden hacker'lar şifre kırarak yapardı. Ama, artık çok daha kolay. Hacker olmayan, daha az yetenekli biri bile artık kimliğinizi çalabilir.

Çünkü, artık wireless (kablosuz internet) var ve kullanımı hızla artıyor. Aldığınız ve yolladığınız e-mail'lerden bankacılık bilgilerinize kadar ekranınızdaki her şey okunabiliyor.

HER YERDE SİZİ GÖREBİLİRLER

Mesela, wireless'ı olan kahve zinciri dükkânlardan birine girdiniz. Ya da havaalanındasınız. Veya otelde... Oradaki wireless'a bağlandınız ve işlem yapıyorsunuz. Yaptığınız her şey arka masadaki ya da yan odadaki biri tarafından rahatlıkla görülebilir. Buna "blackberry" gibi cihazlar dahil...

NASIL GÖRÜYORLAR

Bu wireless dediğiniz şey aslında zaten bir yayın. Ve herkes tarafından çok kolay izlenebilir bir yayın. Sizin bilgisayarınızla wireless router'ı arasında havadaki sinyalleri herkes izleyebilir. Üstelik bunu yapmak öyle fazla bir yetenek de gerektirmez.

AVINI BEKLEYEN AVCILAR

Tabii ki çok... Bazen kredi kartı kullanarak bir şey alanları beklerler... Bazen de gizli aşığıyla yazışanları... Bu da bir tür kapkaç sonuçta. "Wireless kapkaççılığı"... Ve bu tüm dünyanın da en yaygın siber suçudur.

NE YAPMAK LAZIM?

Kesinlikle, wireless bağlantılı yerlerde bilgisayarınızdan sadece gazete veya haber portallarına bağlanın, hiç değilse insanlarla sizin için risk taşımayan bilgilerinizi paylaşmış olun.

YA EVDEYSEK?

Sizi evinizde monitor edecek kimse yoktur, ancak, burada da çok başka bir sorunla karşı karşıyasınız. O da yetkisiz kişiler tarafından sizin wireless internet hattınızın kullanılarak suç işlenebilmesi... Banka dolandırıcılığı, çocuk pornosu vs. gibi... Belki üst komşunuz, belki de aşağıdaki lokantada oturan, hatta belki de arabasını sizin evinizin önüne park eden biri sizin wireless'nızı kullanarak birtakım suçlar işleyebilir.

ŞİFRE YETMEZ

Yetmez. Onu da çok kolay bir şekilde kırıyorlar. Hatta nasıl kırılacağını bilgisayar dergileri ek olarak verdi. Google'a "wireless şifre kırma" yazınca bile yüzlerce program bulunuyor. Evde wireless kullanın ama internet dünyasındaki mantık hep aynıdır: Tolere edebileceğiniz riskleri taşıyın. Çalınmasını tolere edemeyeceğiniz bilgilerinizi kablolu internet üzerinden yazışın. Ayrıca, sadece yazışmamak da yetmez, işiniz yoksa wireless'inizi kapatın. Programın içine girip disable edin.

ŞİFRELEMEK İÇİN ÖNERİ

Hatta şifrelemek için de birkaç önerim olabilir: Kablosuz internet modeminizin ayarlarından bağlanacak bilgisayarınızın MAC (Media Access Control ) numarasını tanımlayabilirseniz, başka bir bilgisayar sizin sisteminize bağlanamaz. Bir de üreticilerin verdikleri standart cihazlardaki IP numaralarını değiştirirseniz hacker'ların işlerini çok zorlaştırmış olacaksınız. Daha başka yöntemler de var, ancak, bu yöntemler herkes tarafından kolay uygulanabilir ve her şartta standart şifrelemeden çok çok daha güvenlidir.

BANKALAR NE KADAR GÜVENLİ?

Türkiye'de bankaların data güvenliği biraz sancılı. Altı banka dışında günlük güvenlik denetiminden geçen banka yok. Oysa, bankalar günde ortalama 30'a yakın güvenlik açığıyla karşı karşıyadır. Bu işte tüketicinin uzaktan anlayabileceği bir ayraç yoktur. Tek yapılabilecek şey, banka güvenliğiyle ilgili haberleri yakından takip etmektir.

50
Bilim-Teknik / 2030 yılında dünya neye benziycek?
« : Haziran 27, 2008, 12:04:25 ÖS »
Dünyanın en önemli gelecek bilimcilerinin (futurolog) oluşturduğu Dünya Futurolog Birliği bu sorunun yanıtını verdi.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelere göre 2030da dünyada şunlar olacak:

-Dünya nüfusu 8.2 milyara ulaşacak. Kişi başına düşen gelir ortalaması 6 bin dolardan 11 bin 500 dolara yükselecek.

-Dünya politikası, ülkelerin İslama bakışı üzerine şekillenecek.

-Türkiyenin ABye katılımıyla birlikte Avrupa Birliği içerisinde de İslamın etkisi daha fazla hisedilmeye başlanacak.

-İşleyişten rahatsız olan İngiltere ve yanına çekeceği bazı ülkeler ABden çıkacak.

-İnsanoğlu ilk kez Marsa ayak basacak.

-Süper bilgisayarlar avuç içine sığacak. Kıyafetlerden gözlüklere kadar her üründe bilgisayar bulunacak.

-Nanoteknolojiyle beynimiz bilgisayarla iletişim kuracak.

-Yıpranan organlar yine nanoteknolojinin nimetleri sayesinde kendi kendine yenilenecek.

-Genetik ve kök hücre gelişmeleriyle insan ömrü uzayacak. Aynı şirket içinde 4 jenerasyondan insanlar birlikte çalışacak.

-Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı hayatımızdaki yerini koruyacak... Ancak manuel kontroller yerine ya kendi kendilerine ya da sesle kumanda edilecek.

51
Bilmece - Bulmaca / IQ Testi
« : Haziran 19, 2008, 04:11:08 ÖS »
ne kadar güvenilir bir iq testi bilmiyorum ama yine de matematiksel ve görsel zekanız hakkında bir fikir verebilir.testi aşağıdaki linten yapabilirsiniz.sonuçları yazmayı unutmayın :D

http://www.tolunay.com/iqtest/


52
Üniversiteler / GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
« : Kasım 16, 2007, 10:12:15 ÖS »
1992 yılında kurulan ve kısa ismi GYTE olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, ülkemize araştırmacı ve bilim adamı yetiştirmek üzere türk sanayisinin dünya üzerinde saygın ve rekabetçi ortam içinde olmasına katkı sağlamak amacıyla kurulmuş bir ihtisas üniversitesidir.GYTE, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile beraber ülkemizin 2 ihtisas üniversitesinden biridir. Laboratuar ve araştırma olanakları bakımından türkiyenin saygın üniversitelerinden biridir. Türkiyede gyte harici sadece ODTÜ ve BİLKENT te bulunan nanoteknoloji laboratuarı bu üniversitede bulunmaktadır. Gyte deki araştırmacılar tübitak ve bazı diğer kuruluşlarla işbirliği içersinde araştırmalarını sürdürür.(bazı kimseler gyte yi tübitakın kurduğu yanılgısına sahiptir.)

Tüm dünyada üniversiteler arası bilime ve sanayiye katkı açısından kıyaslama yapmak için ölçüt alınan, kişi başına düşen bilimsel yayın sıralamasında gyte, birçok yıl türkiyenin birinci devlet üniversitesi olmuştur.(Tıklayınız:GYTE, öğretim üyesi/yayın sıralamasında, devlet üniversiteleri arasında 1.sırada... )GYTE, öğretim üyesi/yayın sıralamasında, devlet üniversiteleri arasında 1.sırada... )

Gyte de toplam 5 lisans bölümü bulunmaktadır.Bunlar,bilgisayar müh,elektronik müh,malzeme müh,matematik ve fizik bölümleridir.lisansüstü eğitimde ek olarak bazı bölümler daha vardır.lisans eğitiminde toplam 800 civarı, lisansüstünde ise yaklaşık 1600 civarı öğrenci bulunmaktadır.

Gyte de başarılı öğrenciler istedikleri taktirde üniversite içi bölümler arası yatay geçiş, çift anadal ve yan anadal yapabilmektedirler. ben şahsen anadalım olan elektronike ek olarak bilgisayardan çift anadal yapıyorum.her ne kadar devamsızlık sorun olsa da.

Gyte yi seçmek isteyen adaylara bir gyte li olarak tavsiyem var.gyte ye gelmek isteyen öğrenci kesinlikle kendini bilime vermelidir.çünkü üniversitenin bulunduğu sanayi ortamı, kampüs içinde ve kampüs çevresinde gezip zaman geçircek tek bir yer olmaması ve yerleşimden uzak bir yerde olması öğrencilerin tek uğraşının bilim olmasına neden olmaktadır. bu nedenle, gyte ye gelmek isteyen öğrenci, bir üniversiteden beklentileri neler olduğunu düşünüp öyle gyte yi tercih etmelidir.aksi halde psikolojik rahatsızlığa sahip olunabilir.buna ek olarak 2 sene okuyup 3. sene tekrar öss ye girme durumları görülmektedir.bu durum gyte nin eğitim stratejisi ve kampüs çevresinden kaynaklanmaktadır.

Gyte den birkaç resim,





Nanoteknoloji Laboratuarı

Daha fazla bilgi için

www.gyte.edu.tr

53
Yeni Üyeler Buraya / Selamlar
« : Ekim 31, 2007, 02:48:42 ÖS »
Herkese selamlar.adım okyanus.istanbulda oturuyorum ve 22 yaşımda elektronik öğrencisiyim.ayrıca olcay ın liseden arkadaşıyım :)

Sayfa: 1 2 3 [4]