Gönderen Konu: 2009 Yılında Sizi Neler Bekliyor?  (Okunma sayısı 2230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı pudra_shekeri

  • ByKuS
  • *
  • İleti: 1864
  • Rep Gücü : 330
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
2009 Yılında Sizi Neler Bekliyor?
« : Aralık 26, 2008, 10:19:02 ÖS »

Astroloji Uzmanı İrem Su, burçların 2009 yılını yorumladı. İrem Su, 2009 yılının genel enerjisini "2008 yılının bitmesine sayılı günler kala, yeni bir yılın coşkusunu şimdiden yüreğimizde duyuyor gibiyiz. Hepimizin  hayat koşulları  ve  kişilik özellikleri farklılık gösterse de, yaşam denilen bu yolculukta,  her senenin yeni bir umut ve her biten  yılın garip bir hüzün yarattığı konusunda aynı hisleri duyabiliriz. 2009 yılına,  Jüpiter gezegeninin özgürlükler vadeden Kova burcu enerjisi altında başlıyor olsak da,   henüz Satürn Başak sürecinin,  disiplinli çalışma ve sorumluluklarımızı yerine getirme dersini  bitirmiş değiliz. 2009 yılı tüm burçlar için,  yine  eğitici ve öğretici sınavlar,  yoğunluklar  içinde geçebilir. Fakat bu sene, farklı özelliklerimizi keşfetmemiz sosyal hayattaki yerimizi belirlemek adına, var gücümüzle kendimizi ifade etmeye çalışmamız mümkündür.  Eşit hak ve özgürlük temel ilkesi içinde, sadece kendimiz adına değil tüm insanlık adına iyi niyetli, sevgi dolu düşünür ve sorumluluklarımıza sahip çıkarak emek sarfedersek, hayatı hem kendimize hem sevdiklerimize hem de bizden sonraki nesillere en güzel şekilde emanet edebiliriz" diye yorumladı.




Koç Burcu 2009 Yılı Yorumu 
Jüpiter Genel Etkileri:

Sevgili Koçlar, 5 Ocak 2009-18 Ocak 2010 tarihleri arasında, Kova burcunda ilerleyecek Jüpiter gezegeni, siz Koçlar için öncelikle sosyal hayatın canlanması, yeni dostlukların kurulması, organize işler ve insanlara yardım amaçlı yapılan faaliyetlerin içinde yer alınması adına gayet olumludur. Sizler bu etki altında hem kendinizi hem de çevrenizi daha iyi algılayabilir ve başarının özgürlükle eş anlamlı olduğunu biraz daha anlayabilirsiniz. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için ne olursa olsun inancınız güçlü tutmanız ve bencillikten uzak durarak, başka insanlar yararına hareket edecek sistemi kurmaya razı olmanız lazımdır. Siz, kendiniz dışındaki insanlar için özverili davrandığınız sürece, Jüpiter sizi çok daha fazla koruyabilir ve yükseklere eriştirebilir. Bu yıl her burcun mütevazi olmayı muhakkak başarması gerekiyor. Artık ben veya sen demek yerine, biz olmak için diğer insanlarla birlikte olmalı, gücünüzü başkalarıyla paylaşıma açık olmalısınız. Bu yıl jüpiterin bu güçlü desteği sayesinde, sosyal gruplarla temas, dostluk ilişkileri, bir bütünün en önemli parçası olmak, ekip halinde çalışmak, ortak projelere imza atmak, grup faaliyetlerinde öncü rol oynamak, kulüp organizasyonlara katılmak ve sizinle aynı amacı paylaşan kişilerle bir araya gelmek 2009 yılında en yoğun şekilde odaklanacağınız konular arasında yer alabilir. Jüpiter gezegeni

15 Haziran 2009-13 Ekim 2009 arasında geri hareket yapacağından bu tarihler arasında hedeflerinizle alakalı konularda yavaşlama ve durgunluklar oluşabilir. İç dünyanızda bazı konuları gözden geçirebilirsiniz. Bu durgunluk dönemi, eksiklerin tamamlanması ve gözlemde bulunulması açısından yararlıdır.

Satürn Genel Etkileri:

2 Eylül 2007 tarihinden bu yana Başak burcunda ilerleyen Satürn gezegeni, 29 Ekim 2009 günü itibariyle Terazi burcunda ilerlemeye başlayacaktır. Bu enerjinin etkisi altında sizler ciddi ilişki ve evlilik konusu daha fazla önemsemeye ve düşünmeye başlayabilirsiniz. Kasım ve Aralık ayları boyunca bu pozisyonda kalacak Satürn gezegeni, Nisan 2010 tarihinde geri hareket yaparak tekrar Başak burcuna geri dönecektir. Tam olarak Terazi burcuna girişi ise Temmuz 2010 yılını bulacaktır. Ben Kasım ve Aralık 2009 tarihlerinin, yakın ilişki ve iş ortaklığıyla alakalı konularda, bir ön deneme süreci olabileceğini düşünüyorum. Yani ilişki başlasa bile, tam olarak oturması ve temelinin sağlamlaştırılması ancak Nisan 2010 yılından sonrayı bulabilir kanaatindeyim. Satürn gezegeninin Başak burcundaki etkinliği ise, iş hayatında kendinizi göstermek, gelişim fırsatlarını değerlendirmek adına her türlü zorluklarla baş etmeye hazır bir ruh hali içinde, geçmişte yaşadıklarınızın sizde bıraktığı izleri ve bundan sonra yaşanacak her türlü sorunu çözebilmek adına, planlı hareket etmeniz ve sorumluluklarınızın farkında olmanız anlamına gelir. Yani geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, çalışma hayatınız önem arzetmekte. Yalnız bu yıl, Jüpiterin Kova burcundaki ilerleyişi, sosyal aktivitelerin yoğunlaşması nedeniyle, Satürn enerjisinin iş hayatınızla alakalı konulardaki baskısını daha az hissetmenizi sağlayabilir. Bu yıl liderlik gücünüzü ortaya koyarak yeni kişiler ve yeni iş olanakları elde edebilir, hatta bugüne dek yaptığınız işin dışına çıkarak yeni bir olgunun içinde yer almaya başlayabilirsiniz. Tabi yine sorumluluklarınızı ihmal etmemeniz ve iş yaşamınızda düzenliliği muhafaza etmeniz gerekiyor. 31 Aralık 2008 günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Bu süreçte acil kararlar almak yerine, beklemede kalarak herşeyi yeniden ele almak en faydalı yoldur. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz.

Uranüs Genel Etkileri:

Uranüs gezegeni 2003 yılından bu yana Balık burcundaki seyrini devam ettiriyor. 2011 yılı Mart ayına kadar bu seyrini devam ettirecektir. Bu enerjinin siz Koçlar için anlamı, özgürlüğünüzü ilan edebilmek adına kendinizi ve tüm yaşamınızı gözden geçirmeye devam etmektir. Ruhunuzu ıslah etmek, arındırmak ve kendinizle yüzleşerek, kimliğinize sahip çıkacak değişimlerde bulunmak açısından, bu sürecin son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu değişimler 2011 yılında Uranüs burcunuzda ilerlemeye başladığında, hayatınızın tüm alanlarında yenileşmeye ve dünyaya damganızı vurmaya başlayabilirsiniz. İşte o zaman bir Koç burcu olarak geriye dönüp baktığınızda, kendinizdeki gelişimlerin 8 yıl boyunca nasıl da yavaş yavaş ama bir o kadar çarpıcı olduğunu hissedebilirsiniz.

Neptün Genel Etkileri:

Neptün gezegeni bu yıl Jüpiterle birlikte sosyal ilişkiler evinizde seyrini sürdüreceğinden, vizyonunuzun yükselmesini sağlayıcı bir etki yaratabilir. Fakat Neptün gezegeninin aldatıcı bir etkisi de vardır. Bu durumu göz ardı edemeyiz. O nedenle etrafınızdaki insanlara verdikleri sözlere dikkat etmelisiniz. Eğer ayağınızı sağlam yere basar, hayalci davranmaz, gerçeklerle hareket ederseniz, Neptün sosyal hayatın içindeki konumunuzu güçlendirmeniz adına size ilham olabilir. Bu etki, yıl boyunca belli aylarda sizi destekleyicidir. Neptünün bu seyri Şubat 2012 ye kadar devam edecek.

Pluto Genel Etkileri:

Ve sıra geldi Pluto gezegenine. Bu konuyla alakalı geniş bilgiyi geçtiğimiz Aralık 2008 yorumunuzda sunmuştum. Aralık ayında, mesleki yaşamanızla alakalı konularda etkili olacak enerjilerinize açıklamaya, en başta 27 Kasım günü başlayan Pluto gezegeninin Oğlak burcu etkinliğinden söz ederek giriş yapmak istiyorum. Astrolojik anlamı itibariyle dönüşüm ve yenilenme gezegeni olan Pluto, 2024 yılına kadar bu konumunu sürdüreceği için siz Koçlar açısından mesleki alanda oldukça uzun süreli bir dönüşümün işaretidir. Pluto kişisel derinliklerinizi değişime uğratan yaşanacak deneyimler, krizler sayesinde size güç katacak muazzam bir enerjidir. Pluto transitleri yaşamınızdaki eski ve artık işe yaramaz olan herşeyin geride bırakılması gerektiğinin işaretidir. Size, kendinizi yenilemeniz ve yeni bir düzende yaşamınızı sürdürmeniz için baskıda bulunur. Pluto krizleri denilen bu baskıların çoğu yavaş işlemekte olan değişimlerin işaretidir. Yani siz içten içe gelişmekte ve büyümektesinizdir fakat bunu algılamanız yıllarca devam eder. Bu seyir esnasında eski olan herşey ortadan yavaş yavaş kalkmaya başlar ve ruhunuzun derinliklerindeki gizli güçleriniz yüzeye çıkarak sizi gelişim için teşvik etmeye başlar. Mesleki konularda bugüne dek nasıl kararlar aldıysanız veya nasıl yaşadıysanız bunları yenileştirmek ve kuvvetlendirmek için Pluto Oğlak burcunda inanılmaz bir gelişimin ilk tohumları atılmaya başlar. İş yaşamınızla alakalı konularda bana göre 27 Kasım 2008 tarihini ajandanıza veya kafanızın içinde bir yere işaretlemenizi öneriyorum. Çünkü yıllar sonra geri dönüp baktığınızda, ne kadar büyük bir değişimden, sınavdan geçtiğinize siz bile şaşırabilirsiniz.

Bu enerji, sizin gibi aktif ve ateşli kişiler için, hem duygusal, hem zihinsel hem de ruhsal olarak etkileyicidir. İş yaşamınızda güçlü ve yetkin bir kişi olmayı deneyimleyeceğiniz bu enerji altında ağır gelişmekte olan olaylar sizi iş yaşamınızla alakalı olarak değişime uğratacağından, sizin bu kuvvetli etkiye direnmeniz oldukça sakıncalıdır. Toplum içindeki yeriniz yani statünüz tümüyle değişime uğrayacağı için, diplomatik davranmayı, kendi kaderinizi ellerinizle şekillendirmeyi, hedefler belirleyerek bunların üstüne gitmeyi mutlaka başarmaya gönüllü olmalısınız. Kimileriniz bu süreçte toplumda tanınan ve oldukça saygınlık içeren bir noktaya çıkabilir, değişime direnir veya kafanızın bildiğine giderek gelişiminizi sekteye uğratırsanız birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Kendi yolunuzu muhakkak belirlemeli, işinize sahip çıkmalı, görevlerinize kendinizi adamalı ve her şartta her durumda kararlı ve sabırlı bir şekilde çaba sarfetmelisiniz. Pluto bu süreçte kimliğinizle alakalı konularda da sizi yenileştirmeye ve terbiye etmeye devam edeceği için, siz bu uzun sürenin sonunda, olgunlaştığınızı, bir çok şeyden dersler aldığınızı hissedebilirsiniz. Tabi ki uzun bir seyir olduğu için, her gününüz veya her anınızda bu enerjinin etkisini hayal etmeniz güç olabilir. Bu geniş ve gayet uzun süreye yayılabilecek bir enerjidir. Lakin bu sürenin bitiminde göreceksiniz ki, çok şey hayatınızda farklılaşmış ve siz çok yollardan, mücadelelerden geçmiş ve terbiye olmuşsunuz. Burada son bir cümle daha söylemek isterim ki, bu süreçte ne kadar güçlü hale gelirseniz gelin, bu enerjiyi doğru anlamda kullanmanın sırrının, gücünüzü başkalarının üzerinde kontrol ve baskı kurmak amaçlı kullanmamanız tam tersine insanlara destek olmanız ve yol göstermenizdir.

2009 yılı Aşk Hayatınız ve İlişkiler Takviminiz

3 Şubat-6 Mart: Aşk ve ilişkiler konusunda şanslı bir dönem. Karşı cins üzerinde gayet etkili olabilirsiniz. Cazibeniz ve çekiciliğiniz yükselebilir.

22 Nisan-30 Mayıs: Tutkularınız yoğunlaşabilir. Cinsel dürtüleriniz oldukça yükselebilir.

25 Nisan-5 Haziran:Aşk hayatınızda gayet aktif, şanslı ve etkili bir dönem.

27 Ağustos-20 Eylül: Aşk konusunda en etkili ve en olumlu dönem. Oldukça etkileyici bir aşk kapınızı çalabilir.

16 Ekim-20 Aralık: Aşkta arzuların coşkunluğu, tutkulu aşklar, cinselliğin yükselişi.

8 Kasım-1 Aralık: Cinsel hayatınızın tutkulu bir hal alması.

2009 yılı İletişim ve Haberleşme Takviminiz

1 Ocak-10 Ocak arası Sosyal ilişkilerin canlanması ve iletişimde hedeflerinizle alakalı konularda çevrenizle yakın irtibatta bulunma

11 Ocak-1 Şubat: Merkür geri hareketi. Bu dönemde iletişimsel zorluklar yaşanabilir. Hedeflerinizi gerçekleştirme yolunda iletişim ve haberleşme olarak gecikmeler oluşabilir.

26 Mart-8 Nisan : iletişim konularında yılın en şanslı dönemi. Kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz.

6 Mayıs-30 Mayıs : Merkür ikinci geri hareketi: eğitim, yakın çevre ve girişimlerinizde, iletişimsel olarak gecikme ve terslikler yaşanabilir.

14 Haziran-2 Temmuz : yakın çevrenizde bulunan kişilerle olan iletişimde yoğunluk

3 Ağustos-25 Ağustos: gündelik çalışma temponuzda diğer çalışanlarla güçlü iletişim ve haberleşmede iş anlamında titizlik, dakiklik.

6 Eylül-29 Eylül: Merkürün üçüncü geri hareketi: ciddi ilişki ve evliliğinizle alakalı konularda eşiniz, sevgilinizle iletişimsel olarak zorluklar yaşama. Birbirinize anlayışlı davranmanız gerekiyor.

16 Kasım-5 Aralık: uzun yolculuklar ve iletişimsel açıdan yoğunluk. Abartılı sözler vermemek gerekiyor.

6 Aralık-26 Aralık: mesleki konularda iletişimsel sıkıntılar yaşanabilir.

İş ve Kariyer Takviminiz

22 Aralık 2008-19 Ocak 2009 : İş hayatınızla alakalı konularda sorumluluk ve disiplin zamanı
26 Mart : burcunuzdaki yeniay enerjisi : girişimler konusunda uygun tarih.

27 Aralık-3 Şubat : Mesleki konularda yoğun mücadele

4 Şubat-14 Mart : hedefleriniz açısından fırsat dönemi. Sosyal ilişkilerin yoğunluğu

22 Nisan-30 Mayıs : istek gücünüz yüksek, mücadele arzunuz yoğun. Gayet olumlu

12 Temmuz-24 Ağustos: İletişimsel girişimler fakat kararsızlıklar yoğun. Aynı anda iki işle birden uğraşma

16 Ekim-20 Aralık: Kendinizi gösterme hevesi, yaratıcılık gücünüz yüksek.

20 Aralık 2009-10 Mart 2010 : Mars geri hareketi. Dikkat zamanı

2009 Yılı Finansal Takviminiz

20 Nisan-21 Mayıs : Maddi konularda elinizdekine sahip çıkarak hem mantıklı düşünebilir hem de tutumlu davranabilirsiniz.

24 Nisan : para evinizde oluşacak yeniay enerjisi gayet önemli ve destekleyici.

31 Mayıs-11 Temmuz : Parasal konularda yoğunluk, isteklilik ve şans zamanı

23 Ekim-21 Kasım : Kredi, bankalarla alakalı gelir, dışarıdan elde edeceğiniz parasal destekler zamanıdır.

Sağlık Takviminiz

22 Aralık 2008-19 Ocak 2009 Enerjiniz düşük olabilir. Yorgunluklar baş gösterebilir.

19 Şubat-20 Mart : Enerji düşüklüğü. Sağlığınıza dikkat.

21 Mart-19 Nisan : Doğum günü evresi. Enerjiniz oldukça yüksek. Girişim ve yeni başlangıçlar

23 Ağustos- 22 Ekim : Yoğun çalışma, stres. Sağlığınıza dikkat ve özen gösterme zamanı

22 Aralık 2009 sonrası : Enerji düşüklüğü

2009 yılının Siz Koç burcu mensuplarına başarı, mutluluk, huzur ve sağlık getirmesini dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.

 
Boğa Burcu 2009 Yılı Yorumu 
Jüpiter Genel Etkileri:

Sevgili Boğalar, şans ve bolluk, genişleme ve büyüme gezegeni Jüpiter, 5 Ocak 2009 tarihi itibariyle mesleki girişim, toplum içindeki yeriniz ve kariyer hayatınızla alakalı yaşam evinizde transitine başlayacak. Bu enerjinin siz Boğalar için anlamı herşeyden önce daha özgür seçimlerde bulunma şansı ve kendinizi bu yönde hazırlama dönemi olarak değer taşıyor. Jüpiterin bireysellik rüzgarında ilerlemek için, siz Boğalar öncelikle değişime açık, yenileşmeye hazır, gruplar içinde kendinizi göstermeye hevesli olmanız gerekiyor. Yani artık geleneksel düşünmekten öte, daha evrensel ve daha modern akımlara öncelik tanımanız lazım. Bu yolda başarıyla ilerlemenin en önemli sırrı, eskinin yerine yenisini koyabilmekten geçiyor. Bilirsiniz siz Boğalar kendi bildiğiniz ve sağlamlığına inandığınız yöntemlerle hareket etmekten yanasınızdır. 2009 yılında ise, dış dünyaya açılmayı, gerektiği zamanlarda risk almayı deneyimleyecek ve bu yolda Jüpiterin size uzattığı eli tutarak farklı ufukları keşfetmeyi öğreneceksiniz. İşte tam bu noktada gönüllü olmanız, tarafsız bir şekilde olayları değerlendirmeniz ve izlediğiniz yol ve yöntemleri sorgulayarak yeni yollar araştırmanız gerekiyor. Sınırlama ve yasaklara aldırmadığınız, bilinçli ve mantıklı bir şekilde zekice çalıştığınız, önünüzdeki değişime ayak uydurduğunuz zaman göreceksiniz ki, Jüpiter size yepyeni olanaklar sunmuş. Yaratıcılık ve özgür çalışma ortamı, yeniliklerin uygulandığı alanlar, büyük kitlelere ulaşma, aynı amacı paylaştığınız diğer kişilerle bir araya gelme, bulunduğunuz alanda yapılacak yeni değişimlerle ayak uydurma veya böyle ortamlarda görev alma, liderlik gücünüzü diğer insanların gelişimi ve büyümesi adına kullanma, ortak bir birlik altında sesinizi duyurma gibi geniş bir yelpazenin içinde yer alabilirsiniz. Yeni bir dünyanın kapısından içeri girebilmek için, öncelikle alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmeli ve çağa ayak uydurmaya çalışmalısınız. 2009 yılında Jüpiter gezegeni 15 Haziran-13 Ekim tarihleri arasında geri harekette olacağı için bu süre içinde mesleki hayatınızla alakalı konuları gözden geçirebilir, eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu dönemlerde ani kararlardan sakınılmalı, rutin gidişe ayak uydurulmalıdır.

Satürn Genel Etkileri:

Satürn gezegeni 29 Ekim 2009 tarihine kadar Başak burcundaki seyrini devam ettiriyor. Bu tarih itibariyle Terazi burcuna girerek Kasım ve Aralık aylarını Terazi burcunda geçirecektir. Satürn bu tarihe kadar yine aşk hayatınız, yaratıcılık gerektiren faaliyetleriniz, çocuklarınızla alakalı konularda geçen yıl olduğu gibi, sizi disiplin altına almaya devam ediyor. Satürn gezegeni 2 Eylül 2007 tarihinden bu yana Başak burcunda ilerlemekte. O tarihten bu yana, sizleri aşk konusunda daha bilinçli hareket etmeye teşvik ederken, yaşattığı sıkıntılı durumlarla, öncelikle kendi sınırlarınızı kabul etmenizi, sorumluluk içinde hareket etmenizi istiyor. Yani Aşk hayatınız o tarihten bu yana pek şeker geçmiyor. Karşılaştığınız insanlar ve yaşadığınız ilişkiler yoluyla veya çocuklarınız vasıtasıyla oldukça baskı altındasınız. Fakat burada sizi zorlayan sebeplerin, yanlış seçimleriniz konusunda inat etmeniz olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

Bu süreç bittiğinde, sizler geriye dönüp baktığınızda, bu etki altında yaşadığınız sorunların ve sıkıntıların, aslında kendinizi geliştirmeniz ve bundan sonrasında daha iyi seçimler yaşamınız adına ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz. Karşınıza çıkan kişiler veya yaşadığınız ilişkinizdeki sorunların, sizin kendi gerçeğinize ulaşmanızdaki önemini lütfen unutmayınız. 29 Ekim 2009 tarihine kadar da bu böyle devam edecek. Tabi bu sene Jüpiterin Kova burcu seyri nedeniyle iş hayatınızla alakalı konularda daha meşgul olmanız mümkün. Çünkü kendinizi toplum içinde ifade etmeniz ve yenileşmeniz gerekiyor. Bu nedenle Satürn gezegeninin dersleri konusunda geçen yıl oranla biraz daha iç gözlemde bulunmanız gerekebilir. Özellikle bu iç gözlem 31 Aralık 2008-15 Mayıs 2009 tarihindeki Satürn geri hareketinde çok daha fazla olabilir. Ben buna onarım süreci olarak görüyor ve aşk hayatınızı ve ifade gücünüzü yeniden güçlendirmeniz adına önemli olduğunu düşünüyorum. Yani bir yandan dış dünyada kendinizi mesleki olarak ifade etmeye çalışırken, aşk hayatınızla ilgili meselelerde düzenlemelerde bulunmaya devam etmeniz son derece önemli.

Uranüs Genel Etkileri:

Uranüs gezegeni ise 2003 yılından bu yana ileriye yönelik hedefler ve arkadaşlık evinizdeki transitini sürdürmeye devam ediyor. Bu yaşam alanında son derece güçlü olan Uranüs, Balık burcunda seyrettiği için dikkatli olmak gerekiyor. Yani gelişimlere açık olmanız gerekirken, bağımlılıklarınızın kafanızı karıştırmasına izin vermemek lazım. 2011 yılına dek devam edecek bu etki altında, hedefleriniz konusunda geçmişte yaşanan bazı sıkıntıların etkisi altında kalarak hareket etmemeli, kendi amaçlarınıza uygun bir şekilde yol almayı unutmamalısınız. Bu yıl 19 derece Balıkta ilerlemesini sürdürecek ve ileri geri hareketleriyle 23 derece pozisyonuna kadar gelecek Uranüs(bir gezegen bir burçta 30 derece ilerler) bu yıl özellikle 8-14 Mayıs doğumlu Boğa burçlarını değişim konusunda daha fazla etkileyebilir. Sabit düşünmemek değişime ayak uydurmak gerekiyor.

Neptün Genel Etkileri:

Neptün gezegeninin Kova burcundaki ilerleyişi 1998- 2012 yılları arasında devam edeceğinden bu yıl da, mesleki konularda özellikle kararsızlıktan uzak durarak, kendi yaşam rotanızda ilerlemeniz gerekiyor. Farklılıklarınızı ortaya koyarken kafanızın karışmasına gerek yok. Hangi alanda sesinizi duyurmak ve kariyer edinmek istiyorsanız, öncelikle o alanı belirleyecek, azim ve kararlılıkla ilerlemeye çalışacaksınız. Güncel akımları takip etmeli, kendinizden fedakarlıkta bulunmadan gerçekçi bir şekilde yol almalısınız.

Pluto Genel Etkileri:

Kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni hatırlarsanız, 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcunda seyrine başlamış ve Haziran 2008 tarihinde geri hareketle tekrar Yay burcuna dönmüştü. İşte şimdi 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcuna düz hareketle girmek üzere. 27 Kasım tarihi itibariyle başlayacak bu enerji hakkında geniş bir bilgiyi hatırlarsanız köşemizde sizlere sunmuştuk. Şimdi tekrar o satırları hatırlayalım.

Yaşamınızı yeni bir bakış açısı altında değerlendirmenizde etkili olacak Pluto transiti, 2024 yılı sonlarına kadar Oğlak burcundaki konumunu sürdürecektir. Astrolojik yapısı gereği son derece yavaş ilerlediği için kimi aylarda ve yıllarda etkinliği daha fazla olmaktadır. Bu süreçte siz Boğalar öncelikle inancınız, hayat görüşünüz ve yaşadığınız bazı deneyimler sayesinde yenilenecek ve kendi kimliğinizi yeniden oluşturmayı öğreneceksiniz. Bu öğrenme esnasında Plutonun doğası gereği içsel baskı gayet etkili olduğundan ister istemez belirli bir ideal oluşturmalı ve hedef belirlemelisiniz.

Kimileriniz bu süreçte dini inancınız ve yaşam felsefenizi yeniden oluşturarak, hayata daha farklı gözlerle bakmaya başlayabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu, ilerlediğiniz yolun en doğru yol olduğunu iddia ederek bir takım yanlış yollara girerek yaptıklarınızı savunmamak olmalıdır. Pluto gezegeninin verdiği enerji ve kuvvet doğru yönde, faydalı bir şekilde kullanılmayıp dogmatik ve fanatik görüşlülüğe dönüşürse bilin ki en çok zararı kendinize verebilirsiniz. Hayat şimdi size yenilenmeniz adına enerj sunarken bir yandan da içsel baskılar uygulayarak kendi kendinizle olan barışıklığınızı, iradenizi sınamakta olacaktır. kendinize öyle bir hedef bulmalısınız ki ve bu hedefi gerçekleştireceğinize dair öyle bir inanç geliştirmelisiniz ki, yolunuza çıkabilecek yanlış insanlar, zorlu olaylar ve kadersel durumlar sizi yine de etkilemesin.

Öncelikle kendinizi gözden geçirerek, ne durumdasın, ne yöne gitmektesiniz, amacınız nedir ve neler yapmak istiyorsunuz? Sorularına cevap bulmalısınız. Yaşamın içindeki maddi ve manevi tüm zorluklara karşın, azimle yol almalısınız. Bunun için size gerekli olan en önemli destek, içinizdeki ruhsal gücünüz ve inancınızdır. Ne övgüler sizi şımartmalı, ne de yargılamalar sizi yıldırmalı. Başkaları bir çok şekilde karşınıza çıkarak sizi yolunuzdan çevirmeye kalksa da, eğer amacınız belli ve sizin için en doğrusu ise bilin ki, bilinmeyen birçok güç size destek olacaktır. Eğer siz farklı fikirlere aldırmadan bütünlüğünüzü bozmadan yolunuzda ilerlemeye kararlı iseniz, biliniz ki bu süreç sonunda şu anki konumunuzdan çok daha yüksek yerlerde olacaksınız.

2009 yılı Aşk Hayatınız ve İlişkiler Takviminiz

3 Ocak-2 Şubat ve 10 Nisan-17 Nisan : aşk konusunda fedakarlık, özveri ve empatik titreşimler. Aşkta sakin fakat güçlü yansımalara sahip bir dönem.

6 Haziran-4 Temmuz : Aşkta en olumlu devre. Şanslı zaman. Yeni bir aşk. İlişkinizde olumlu zaman. Sevgiyi yüreğinizin içinde büyütme geliştirme dönemi.

21 Eylül-14 Ekim : ince eleyip sık dokuma zamanı. Aşk konusunda daha mükemmeli isteme ve arzulama dönemi. Seçicilik oldukça yüksek.

8 Kasım-1 Aralık : ikili ilişkilerde dengeleme zamanı ve özellikle ciddi ilişkiniz açısından dikkatli olunması gereken zaman dilimi. Çekişmek yerine uzlaşı içinde olmalı, farklılıklarınıza saygı göstermelisiniz.

Yılın aşk konusunda en uygun tarihleri : 24 Nisan ve 18 Eylül

Bu iki tarih sizler için yeni bir aşk, yeni bir gelişme ve aşk konusunda yılın en önemli iki tarihi.

2009 yılı İletişim ve Haberleşme Takviminiz

1 Ocak-11 Ocak-1 Şubat: özellikle mesleki alandaki iletişime dikkat. Gecikmeler ve tersliklere hazırlıklı olmalı, bu devrelerde yeni girişimlerde bulunmak yerine beklemede kalarak durumları gözden geçirmeli. Ani kararlardan uzak durmalı.

21 Ocak-13 Şubat : iletişim konusunda ciddiyet ve kararlılık zamanı. İş hayatıyla ilgili görüşmeler. Eğitim hayatında olanlar için bazı durumların gözden geçirilmesi ve düzenlemelerde bulunulması.

9 Nisan-30 Nisan : İletişim açısından yılın en olumlu günleri. Mesleki konuşmalar, görüşmelerde başarı

14 Mayıs -30 Mayıs- 13 Haziran : iletişim konusunda olumlu dönem.

22 Haziran : iletişim evinizde oluşacak yeniay enerjisi

28 Ekim-15 Kasım : partnerinizle aranızdaki iletişime dikkat. Takıntılı düşüncelerden uzak durmalı.

2009 Yılı İş ve Kariyer Takviminiz

11 Ocak-1 Şubat : kariyerinizle alakalı her konuda bekleme zamanı. Ani kararlar verilmemeli.

20 Ocak-18 Şubat : mesleki alanda kendinizi gösterme ve yenilik zamanı

26 Ocak : Kariyer evinizde oluşan yeniay enerjisi, mesleki konularda sizi destekleyici.

4 Şubat-14 Mart : İş hayatında ilerleme ve şans dönemi. Projelerin hayata geçirilmesi.

20 Nisan-21 Mayıs : Yaş döneminiz. Fiziksel canlılık, girişim ve kendinizi gayet güçlü ifade edebilme. Cesaret, aktivite ve güven zamanı

31 Mayıs-11 Temmuz : İş hayatınız ve girişimlerinizde cesaret zamanı.

23 Eylül-22 Ekim: iş hayatının gündelik temposunda yoğunluk ve dengeleme zamanı.

23 Ekim-21 Kasım : ortaklık ilişkisi, sözleşmelerde konusunda dikkat zamanı.

2009 Yılı Finansal Takviminiz

6 Mayıs-30 Mayıs: Merkür geri hareket dönemi. Finansal konularda ani girişim ve harcamalarda uzak durulmalı. Herşey gözden geçirilmeli.

21 Mayıs-21 Haziran : Finansal konulara eğilme ve kendini ifade etme dürtüsü. Kararsızlıktan uzak durulmalı. Bunlara dikkat edilirse şanslı bir dönem.

24 Mayıs : Finans evinizde oluşacak yeniay enerjisi : maddi anlamda hareketlilik, aktivite, şans zamanı

7 Haziran : Dolunay zamanı, kesinlikle dikkatli olmalı. paranıza sahip çıkın. Kredi ve borç konularında kesinlikle ihmalkarlık yapmayın. Güvenliğinize dikkat edin.

14 Haziran-2 Temmuz : Parasal konularda hızlılık, görüşmeler. Karar vermekte zorlanma.

5 Temmuz-31 Temmuz : Para konusunda değişken düşünceler. Mantıklı hareket etmek gerekiyor. Aynı anda iki ayrı işten gelir elde etme.

12 Temmuz -24 Ağustos : Finansal konularda görüşmeler, aşırı hızlılık, kararsızlıktan uzak durulmalıdır. İş seyahatleri ve yoğun görüşmeler.

22 Kasım-21 Aralık : Parasal konularda beklentiler. Başvurular, girişimler. Abartılı kararlardan uzak durulmalıdır.

2009 Yılı Sağlık Takviminiz

20 Ocak-18 Şubat : Enerji düşüklüğü. Sağlığınıza dikkat.

22 Temmuz-23 Ağustos : Enerji düşüklüğü ve stres.

23 Eylül-21 Kasım : Çalışma hayatının ön plana gelmesi ve ilişkinizle alakalı konulardaki yoğunluk nedeniyle enerjinin düşük olduğu zaman dilimi. Gerilim ve strese karşı dikkat.

2009 yılının Siz Boğa burcu mensuplarına başarı, huzur, sağlık ve bol kazanç getirmesini diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

 
İkizler Burcu 2009 Yılı Yorumu 
Jüpiter Genel Etkileri:


Sevgili İkizler, 5 Ocak 2009-18 Ocak 2010 tarihleri arasında, şans, genişleme, büyüme imkanının astrolojik temsilcisi Jüpiterin Kova burcuna girişiyle siz İkizler için özellikle yüksek eğitim hayatınız açısından gayet verimli bir yıl olacağını düşünmekteyim. Bu yıl özellikle sınavlara girecek olanların, ilerideki mesleklerini belirleyecek seçimlerde bulunmalarını öneriyorum. Bu seçimlerin teknoloji, turizm, eğitim, hukuk, bilgi işlem, halkla ilişkiler, bilimsel araştırmalar, reklamcılık üzerinde yoğunlaşması mümkündür. Yine bu dönemde Jüpiter gezegeni, özellikle özgürlük duygunuzun yükselmesini sağlayacağından, part-time işlerde çalışmak veya dini, siyasi alanda kendinizi ifade edebilmek mümkündür. Eski sistemler içinde yer almak veya eski düzeninizi sürdürmek yerine, yenileşmekten yana hareket edeceğiniz bu dönemde, görüş yapınızı da bu yönde geliştirmeniz mümkündür. İkizler mensupları genel anlamda bağımsızlıklarına düşkün oldukları için, 2009 yılında kendilerini daha özgür ifade edebilecekleri seçimlerde bulunabilirler. İş hayatı içinde yer alan İkizlerin, Jüpiter gezegeninin Kova burcu sürecinde, dış dünyaya açılmaları mümkündür. Çünkü çağı yakalamak için, gelişmek ve büyümek gerektiğini anlayabilirler. Kimileriniz bu dönemde yurtdışına giderek, çeşitli gruplarla temas edebilir, kendinizi geliştirebilir, aynı amacı paylaştığınız diğer insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Bazı İkizlerin özellikle bu dönemde yabancılarla ortak işler yapması, işini büyütmek için, yabancı ülkelerdeki gelişmeleri takip etmesi, fuar, organizasyon gibi çalışmalarda boy göstermeleri mümkündür. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik duygusu içinde hareket etmekten yana olacağınız bu süreçte, kendi hayatınızla ilgili çarpıcı gelişmeler yaşamanız ve çok daha sıradışı kararlar almanız da mümkündür. İnsanlığın yararına olacak ve bilginizi, tecrübenizi gösterebileceğiniz alanlarda gelişmek yine bu dönemin etkili yansımaları arasında yer alabilir. Yaratıcılık ve özgür hareket etme olanağı sağlayan her türlü iş, çalışma hayatı bu süreçte ön planda olabilir. Çoğu İkizler Jüpiterin desteği sayesinde kendi gelişimleri açısından çok daha kararlı davranacaklarını söyleyebiliriz. Artık dışa açılma zamanı diyebiliriz. 15 Haziran 2009-13 Ekim 2009 tarihleri arasında geri harekette olacak Jüpiter gezegeni, yukarıda yazılanların tekrar gözden geçirilmesi ve içsel manada kendinizi yeniden ele alarak düzenlemenin işareti olarak önemlidir.



Satürn Genel Etkileri:


Satürn Eylül 2007 yılından bu yana aile hayatınız, yuvanız, güvence duygunuz, duygusal yaşamınız kısaca yarınlarınız adına olan her konuda sizi baskı altına alarak disiplin etmeye çalışmaktadır. Bu etki altında bir çok İkizler mensubu yuvasıyla alakalı değişimler yaşadı veya yaşamaya devam ediyor. Kimileriniz evlenerek yeni bir düzen kurmak için çabalarken, bazılarınız yuvasında yaşadığı problemler nedeniyle sıkıntılı süreçlerden geçtiniz veya hala geçmektesiniz. Kimileriniz ise, hiç hesapta yokken ailevi problemlerle karşılaştınız. Satürn bir yaşam alanında ilerlerken size, ummadığınız dersler yaşatabilir. Dışarıdan veya kendi içinizde bir takım baskılar, engeller ve zorluklar yaşatarak, size içinde yer aldığınız sistem içinde ne kadar mutlu veya problemli olduğunuzu algılamanız adına uyarılarda bulunur. Özellikle siz İkizler için ailevi açıdan veya duygusal konularda 2008 yılında yaşanan zorlukların temelinde, kendi istekleriniz ile başkalarının sizden beklentileri veya artan sorumluluklarınızın, hedeflerinize varmanızda oluşturduğu engeller baş sırayı almış olabilir.

31 Aralık 2008 günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Bu süreçte acil kararlar almak yerine, beklemede kalarak herşeyi yeniden ele almak en faydalı yoldur. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz.

Sizler için bu disiplin altına alıcı durumlar 29 Ekim 2009 tarihine kadar devam edecek ve bu tarihten sonra Satürn gezegeninin Terazi burcuna girişiyle ailevi yaşamınız üzerindeki baskı ve engeller yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlayacaktır. Bu tarihe kadar yapmanız gereken, seçmek istediğiniz yol ve kararın sizin açınızdan olabilecek artı ve eksilerini iyi hesap ederek kendinizi düzenlemenizdir. Bu süreç oldukça önemli. Yani 29 Ekim 2009 tarihine kadar yaşadığınız sorunların temelinde yatan nedenleri iyice tespit ederek, bunları değiştirmeye çalışmalı, kendinizi yeniden ele alarak, eksiklerinizi ve yanlışlarınızı düzenlemeli ve kendi gerçeğinizi yaratmaya çalışmalısınız. Seçimlerimiz kaderimiz gibidir. Doğru seçimlerde bulunmak için önce kendinizi tanımanız ve ne yapmak istediğinizi kararlılıkla oluşturmanız gerekiyor. Eğer bunu doğru manada yaparsanız Satürn Terazi burcuna girdiğinde bütün bu seçimlerin sonuçlarını olumlu bir şekilde alabilirsiniz. Satürn gezegeni her ne kadar Ekim sonu Terazi burcuna girerek duygusal güvencenizle alakalı sorunları azaltsa da, gerçek manada kendinize bir temel ve yön belirmek için Temmuz 2010 yılına kadar vaktiniz var. Ben Satürn sürecinin yarattığı sıkıntıların, insanın kendi gerçeğini saptamasında ve doğru seçimlerde bulunmasında son derece faydalı olarak görmekteyim.



Uranüs Genel Etkileri:


2003 yılından bu yana meslek yaşamınızla alakalı konularda etkili olan Uranüs gezegeni, alışkanlıklarınız ile değişim arzunuz arasında kalmanıza neden oluyor. Bu yüzden de, özellikle aile hayatınız ve kariyer alanınızda beklenmedik durumlar yaşanması mümkün. Bu transit 2011 yılına kadar devam edeceği ve burcunuzla zorlu bir görünüm oluşturacağı için, zorlanmalar yine görülebilir. Burada yapılması gereken, farklılıklarınızın ve kimlik duygunuzun farkında olarak gerekli ayarlamalarda bulunmaktır. Bu süreçte bazılarınız bir birey olarak kendi kimlik duygunuza sahip çıkarak yaşamınızı yönlendirebilecek kararlar alabilirsiniz bazılarınız ayrı bir iş kurarak veya iş konusunu değiştirerek dışarıdaki dünyada kendisini ifade etmeye çalışabilir. Ailenin baskısı veya otorite konumunda bulunan kişilerin engelleri söz konusu olabilir. Fakat sizin gibi özgürlüğüne son derece düşkün bir kişinin bu baskılar karşısında gerginleşerek olur olmaz kararlar alması mümkündür. Yapılması gereken, öncelikle kendi kimliğinize sahip çıkarak diğer insanlarla olan paylaşımınızı da göz önüne alarak gerekli dengeyi sağlamaktır. Bu arada bazı sıkıntılı dönemlerin yaşanması mümkündür. Fakat bunların hepsi büyümeniz adına gerekli olan derslerdir.


Neptün Genel Etkileri:


1998 yılından beri, ideallerinizi hayata geçirmeniz ve kendinize düzgün bir yapı kurabilmeniz yolunda daha fazla düşünmeniz gerektiğini hatırlatan Neptün gezegeni, kimi zaman yanılgılar yaşamanıza kimi zamansa hayallerinizin peşinden koşarak kendi gerçeğinize sahip çıkmanıza neden olabilir. Neptün yanılsama gezegenidir. O, dünyaya farklı bir pencereden bakmanızı ister. Bu enerji altında özellikle dini inancınız, yaşama bakış açınız, hayatı algılayış biçiminiz ve seçimleriniz konusunda yanılmamak ve hayal kırıklığı yaşamamak için gerçekçi düşünmeli, ütopik fikirler ve kararlardan uzak durulmalıdır. Özellikle yolculuklar, yabancı ülkelerle olan ilişkiler, başka bir şehre yerleşme, yüksek eğitim, mesleki ihtisas, dini duygularınız gibi konularda dikkatli olmalısınız. Bu sene Jüpiter gezegeninin Neptünle olan komşuluğu nedeniyle abartılı kararlar vermeniz daha kolaydır. Yapmanız gereken ne olursa olsun, benliğinizden özveride bulunmadan deneyimlere açık olmanız fakat hayatın gerçeklerinden uzaklaşmadan kararlar alabilmenizdir. Yani seçimlerinizi yaparken gerçekçi hareket etmeye çalışınız. 2012 yılına kadar devam edecek bu enerji altında özellikle 11 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yapacağınız seyahatleriniz konusunda dikkatli olmanızı öneriyorum. Ani kararlar almamalı, düşüncelerinizi ifade ederken dikkatli olunmaya çalışmalıdır.




Pluto Genel Etkileri:

Sevgili İkizler, iş hayatınızla alakalı yaşam evinizin yöneticisi olan Pluto gezegeninin Oğlak burcu seyriyle alakalı geniş bir bilgiyi hatırlarsanız köşemizde sizlere sunmuştuk. Son derece önemli olan bu enerji, kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünüz üzerinde gayet önemli bir tesiri vardır. Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi altında siz İkizler, başkalarıyla ortak olarak paylaşımda bulunduğunuz maddi ve manevi tüm değerleriniz yoluyla dönüşümde bulunmanızı sağlayacak son derece önemli bir güç olarak yaşamınızın içinde yer alacaktır. Pluto astrolojik yapısı gereği gayet yavaş ilerleyen ve etkisini uzun yıllara yayarak kişinin yaşamında önemli hale gelen bir kuvvettir. Bu enerji dikkatli kullanılmadığı takdirde oldukça zorlu, tam tersi durumda ise olumlu gelişmelere sebep olabilecek kadar etkili olabilen bir astrolojik fenomendir. Siz İkizler kimi aylar ve yıllarda çevrenizdeki insanlara çeşitli baskılar uygulayarak kendi doğrularınızı kabul ettirmeye çalışarak maddi ve manevi anlamda güçlenmeye çalışabilirsiniz.

Pluto cinsellik ve istek gücü, hırs, aktivite ve irade gücü anlamında en önemli kuvvet olduğundan kendinizi bu olgularla bezenmiş ve bu güçle donatılmış hissederek insanları kontrolünüz altına almaya çalışarak eylemlerde bulunmanızı sağlayabilir. Fakat dikkat ederseniz sert bir güç olduğundan, eğer doğru bir şekilde kullanılmazsa olumlu sonuçlar yaşamanız imkansızdır. Bu dönemde mistik konularla yakından ilgilenmek, hayatın gizemleri üzerine düşünmek, maddi dünyada ayakta kalmaya çalışmak için para ve güç sahibi olmak, ortak işler veya eş kanalıyla toplum içinde bir yer edinmek, cinsel açıdan yüksek dürtülerinizi doyurma taraflısı olmak gibi etkiler de sunabilir. Pluto bu yaşam alanında gayet etkili olduğundan eğer kafanızın içindeki hedefleri doğru yönlendirebilir, ideallerinizi gerçekleştirmek adına sorumlu bir şekilde davranabilir, sabırlı olursanız yavaş ve emin adımlarla hayatınızı son derece olumlu bir şekilde yönlendirebilir, yüksek kazançları hem de hiç yorulmadan elde edebilir, kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz.

İş yaşamınızla alakalı bu uzun seyirli gezegen hareketinin ardından bir başka önemli seyir olan Satürn gezegeninin geri hareketinden söz edeceğiz. Gerek Pluto gerekse Satürn gezegenlerinin seyirleri uzun süreli ve ağır etkili oldukları için, gayet önemli enerjilerdir. Bu enerjileri hatırlarsanız bir çok kereler, etkili oldukları aylar içinde sizlere aylık veya günlük yorumlarınızda hatırlatmaktayım. Bu enerjiler tam olarak hazmedilmeden, ilerlemeniz ve kendinizi ayarlamanız kesinlikle mümkün değil. Özellikle bazı aylarda öylesine baskın enerjileriyle karşılaşıyoruz ki, buna neyin sebebi olduğunu sorduklarında, bu enerjilerin içten içe devam eden etkilerini belirtmeye çalışıyorum. İşte yılın bitmesine az günler kala, Aralık ayı içinde yine bizlere kendilerini hissettiriyorlar.



2009 Yılı Aşk ve İlişkiler Takviminiz

3 Şubat-6 Mart : Yeni karşılaşmalar ve özellikle sosyal hayatın canlanması. Ele geçirme arzunuzun yüksekliği, tutkulu davranışlar.

24 Nisan-5 Haziran : Aşk konusunda isteklilik, sosyal hayatın renklenmesi ve tutkulu davranışlar. Aşk konusunda aktif bir dönem.

6 Haziran-4 Temmuz : En olumlu devre. Aşk hayatınız açısından yılın en şanslı devresi.

5 Temmuz-31 Temmuz : Aşk hayatınızla ilgili gayet olumlu bir devre. Şanslı bir dönem.

27 Ağustos-20 Eylül : Kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz sonucu yazışma veya farklı yollarla yeni tanışmalar. Süre gelen ilişkinizde iletişimsel açıdan güçlü bir dönem.

15 Ekim-7 Kasım : Aşk hayatınızla alakalı son derece önemli ve şanslı dönem. Yeni bir ilişki veya sürmekte olan ilişkinizde güçlü paylaşımlar. Yalnız 29 Ekim 2009 tarihinde Satürn Terazi burcunda ilerlemeye başladığında ciddiyet ve sorumluluklar yavaş yavaş kendini hissettirebilir. Aşk konusunda daha dikkatli seçimlerde bulunmaya başlayabilirsiniz. Bu açıdan bu tarihler arasını olgunlaşma olarak da düşünebiliriz.

2 Aralık-25 Aralık : Yabancılarla temas, aşkta özgürlük ve deneyimsellik zamanı.

2009 Yılı İletişim ve Haberleşme Takviminiz:

1 Ocak-11 Ocak : Yolculuklar açısından olumlu bir devre.

11 Ocak-1 Şubat : iletişim konusunda yavaşlama, gecikme, terslikler. Bu tarihlerde rutin seyahatlerinizde sorun çıkmaz fakat ani yolculuklar konusunda son derece dikkatli olmak gerekebilir.

14 Şubat-7 Mart : sosyal hayatın canlanması, uzak ülkelerle bağlantılar, iletişimde özgürlük ve sıradışı düşüncelerinizi ifade etme arzunuzun yoğunlaşması.

26 Mart-8 Nisan : aktif iletişim ve hızlı bağlantı kurabilmek açısından olumlu devre.

6 Mayıs-30 Mayıs : iletişimde durgunluk ve gecikmeler. Her bilginizi kayıt altına alın ve ani kararlardan, yolculuklardan uzak durun.

14 Haziran-2 Temmuz : iletişimsel olarak hızlı ve aktif bir dönem. Gayet olumlu. Kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz.

18 Temmuz-2 Ağustos : yakın çevrenizle olan iletişiminizde güçlü bir ifade. Olumlu bir dönem.

6 Eylül-29 Eylül : iletişimde durgunluk, gecikme, terslikler. Ani kararlardan uzak durunuz.

16 Kasım-5 Aralık : İletişim, haberleşme konularında aktif ve hızlı bir dönem. Fakat ben bu devrede abartılı düşüncelerden ve kararlardan uzak durmanızı öneriyorum.

2009 Yılı İş ve Kariyer Takviminiz:

3 Ocak-2 Şubat : Rehavet hissi içinde hareket etmek yerine, iş ilişkilerinize önem vererek, hedeflerinizi gerçekleştirmeye çalışmanız gerekiyor.

4 Şubat-14 Mart : Düşünceleriniz doğrultusunda hareket ederek, isteklerinizi ele geçirmenizi sağlayan güçlü bir zaman dilimi.

25 Mart-9 Nisan: Projelerinizi hayata geçirmenizi veya sunumunu yapmanızı sağlayan aktif zaman dilimi.

22 Nisan-30 Mayıs : Hedefleriniz açısından gayet aktif, hırslı ve başarıya dönük girişimler zamanı.

12 Temmuz-24 Ağustos : girişimcilik gücü ve mücadele hırsı. İsteklerinize ulaşmanızı sağlayan aktiviteler ve girişim zamanı.


23 Ekim-21 Kasım : iş hayatınızın gündelik temposunda saplantılı düşünceler içinde kararlar almaktan uzak durmalı. Çevrenizle olan ilişkilerinizi güçlü tutmaya çalışmalısınız.


20 Aralık 2009 sonrası : Kararlarınızı tekrar gözden geçirmeli ve ani kararlardan uzak durmaya çalışmalısınız.




2009 Yılı Finansal Takviminiz


22 Aralık 2008-19 Ocak 2009 : Maddi konularda özellikle iş hayatınızla alakalı görüşmeler. Otorite konumunda bulunan kişilerden beklentileriniz. Sakin olmak, karamsar düşünmemek gerekiyor.


21 Haziran-22 Temmuz: maddi konularda elinizdekine sahip çıkma, güvenliğinize önem verme zamanı.Özellikle 21 Temmuz günü meydana gelen Güneş tutulması finansal konularda fırsatlar getirici olabilir. Fakat karşınıza çıkabilecek her türlü teklifte geleceğinizi düşünerek iki kat daha dikkat sarfetmeniz yerinde olur.

26 Ağustos-15 Ekim : Parasal konularda sahiplenme gücünüzün yükselmesi. Aktif davranmaya ve girişimde bulunmaya çalışmanız faydalıdır.

2009 Yılı Sağlık Takviminiz

31 Mayıs-11 Temmuz: Sağlığınıza dikkat. Güvencenizle alakalı konular nedeniyle kaygılı hareket etmeniz mümkündür. İçsel öfke veya bazı durumlar nedeniyle kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Daha rahat ve esnek düşünmeye çalışınız.

23 Ekim-21 Kasım : iş hayatındaki yoğunluk. Gerilimli tavırlardan uzak durmak. Takıntılı düşünmemek gerekiyor. İş stresi yoğun olabilir.

8 Kasım-1 Aralık: İş çevrenizde bulunan kişilerle olan ilişkinizde sorunlar. Ilımlı düşünmek gerekiyor.

2009 yılının siz İkizler burcu mensuplarına başarı, sağlık, huzur ve mutluklar getirmesini temenni ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

Yengeç Burcu 2009 Yılı Yorumu 
Jüpiter Genel Etkileri:


Sevgili Yengeçler, 5 Ocak 2009-18 Ocak 2010 tarihleri arasında, Kova burcunda ilerlemeye başlayacak şans ve genişleme imkanı sunan astrolojin en iyicil gücü olarak bilinen Jüpiter gezegeni bu seyrini 18 Ocak 2010 yılına kadar devam ettirecektir. Bu sürecin siz Yengeçlere olan en önemli etkisi geleneksel bakış açınızı genişletmesi ve bu sayede, kendi dönüşümünüzü gerçekleştirecek adımları atabilmenizdir. Şimdi sizler bu enerjinin desteğiyle, kabuğunuzdan çıkarak sosyalleşecek ve bu sosyalleşme sayesinde başkalarıyla paylaşımlarda bulunabileceksiniz. Bu ister maddi isterse manevi anlamda olsun, ıssızlığınızı yavaş yavaş terk etmeye başlayabilirsiniz. Maddi anlamda güçlü kişilerle işbirliğinde bulunabilir, kaynaklarınızı birleştirerek büyüyebilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz tek nokta, güvenceniz konusunda tek başınıza hareket etmekten ziyade, biz olmayı başarmanızda yatmaktadır. Jüpiter Kova burcu seyir zamanları özgürlük hissinin daha fazla hissedilmesi anlamına gelir. Yengeçler genelde kendi çerçeveleri içinde yaşamaktan hoşlanan, öyle kolay kolay kimseye güven duymayan kişilerdir. İşte şimdi bu enerji sayesinde daha rahat davranmayı, kendinizi ifade etmeyi ve sosyal kimliğinizi toplum içinde göstermeyi deneyimleyebilirsiniz. Cinsel kimliğinizin daha yoğun şekilde farkına vararak, paylaşımda bulunmayı, kendi kimliğinize sahip çıkarak bireysel özgürlüğünüzün tadına varmayı, içinizdeki enginlikleri, güzellikleri başkalarıyla paylaşarak gelişmeyi, arkadaşlıklar edinerek hayatın lezzetli yanlarının keyfini çıkarmayı başarabilirsiniz. Bu enerjiyi olumlu anlamda değerlendirmek için dikkat edeceğiniz husus, kendi bildikleriniz, inandıklarınız konusunda ısrarcı davranmamak, paylaşıma açık olmaktır.

15 Haziran 2009-13 Ekim 2009 tarihleri arasında geri harekette olacak Jüpiter gezegeni, yukarıda yazılanların tekrar gözden geçirilmesi ve içsel manada kendinizi yeniden ele alarak düzenlemenin işareti olarak önemlidir.




Satürn Genel Etkileri:


Eylül 2007 tarihinden bu yana Başak burcunda ilerlemesini sürdüren Satürn gezegeninin ders vererek disiplin altına aldıran etkisi ise yakın çevrenizle olan ilişkileriniz, gündelik iş hayatınızda çevrenizdeki kişilerle iletişiminiz konularında 29 Ekim 2009 tarihine kadar etkili olacak ve bu tarih itibariyle aile yaşamınızla alakalı konularda etkili olmaya başlayacaktır. O tarihe kadar öncelikle zihinsel düşünce sisteminiz eskiye oranla değişime uğratıcıdır. Daha titiz ve detaylı düşünebilir, hatta öğrendiklerinizi bile yetersiz bularak daha fazla kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Herşeyin altında yatan sebebi araştırmak, bulmak, gerekirse insanlarla bir araya gelerek konuşmak ve son tesbiti yapmak için kendinizi oldukça yormanız mümkündür. İletişiminiz de aynı doğrultuda değişime uğrayacağından, söylenen bir söze inanmakta zorluk çekmek, duygusal olmaktan ziyade aşırı derecede mantıklı olmaya çalışmak bu sürecin önemli değişimleri arasında yer alır. Hizmet bilincinin gelişmesi nedeniyle, yakın çevrenizdeki insanlara yardımcı olmaya çalışmak neredeyse vazgeçilmez bir istek doğurur. Kardeşlerinizin içinde bulunduğu sorunları çözmek zorunda olduğunuzu hissedebilir, kendi zamanınızda ödün vermek gereği duyabilirsiniz. Onlarla aranızdaki sorunun kaynağında iletişimsizlik vardır ve siz de bunun üstesinden gelebilmek adına yoğun bir uğraş vermek zorunda kalabilirsiniz.

Sabır ve görev bilinciniz nedeniyle, yakınınızda kim varsa onun yardımına koşmanız, kendi işlerinizi ihmal etmenize yol açabilir. Tabi ki bu dönemde çevrenizdeki insanların sorunları artacağı için kendinizi bir kurban gibi hissedebilirsiniz. Sanki tüm problemleri siz çözmek zorundasınız gibi, herkesle ilgilenebilirsiniz. Bu arada bulunduğunuz çevreyi değiştirseniz de, eski çevrenizle bağınızı koparmak ve yeniye alışmak oldukça fazla zaman alabilir.Yine bu süreçte, yakınlarınızla aranızdaki irtibatın tümünde eleştirel davranışlar içine girebilirsiniz, herşeyin mükemmel olması için, denetim ve disiplin uygulamaya kalkar ve kimi zaman da birilerinin sizi beğenmeyeceğinden korkarak, herşeye uyum sağlamaya çalışabilirsiniz. Bu sizi çelişkili bir ifade tarzına yöneltebilir, bir dediğiniz diğerini tutmayabilir. Bunun nedeni size yakın olan insanları kaybetmek korkusudur. 31 Aralık 2008 günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Bu süreçte acil kararlar almak yerine, beklemede kalarak herşeyi yeniden ele almak en faydalı yoldur. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz.

29 Ekim tarihinde Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak Satürn gezegeni, kendi doğası gereği, aile yaşamınız üzerinde etkili olmaya başlayacak ve sizi o alanda derslere tabii tutarak, geliştirecek, olgunlaşmanızı sağlayacaktır. 2009 yılının son iki ayı boyunca da bu etkisi devam edecektir. Uyum, paylaşım ve güzellikler için, öncelikle sevgi ve işbirliği duygunuzu güçlü tutmalı, sorumluluklarınızın farkında olarak hayatınızı kurgulamalısınız. Özellikle aile hayatınızda yaşanabilecek sorunlar ve baskılar karşısında çökmek yerine, birbirinize sıkıcı sarılarak her türlü güçlüğün üstesinden gelebilmelisiniz. Yani kol kırılır yen içinde atasözü bu dönemde son derece önemlidir. Yeri geldiğinde bu enerjiden aylık ve yıllık yorumlarınızda geniş anlamda bahsetmeye çalışacağım.



Uranüs Genel Etkileri


2003-2011 yılları arasında etkisi devam edecek Uranüs gezegeninin Balık burcu seyrinde, yine başta inancınız olmak üzere, eğitim hayatınız, mesleki ihtisas konularında kendinizi gözden geçirerek değişime hazır hale getirecek ve kendi farklılıklarınızı ortaya koymayı deneyimleyeceksiniz. Uranüs yavaş ilerleyen bir gezegen olduğu için, sizin kendi dünyanızdaki tüm değer yargılarınızı yeniden oluşturmanız, özgürlük, kardeşlik duyguları içinde hareket etmeniz için gerekli olan tüm değişimler, belirtilen tarihler arasında yavaş ama çarpıcı bir şekilde devam edecek ve gerçekleşmiş olacaktır. Ayrıca sizin gibi kendi geleneksel düşünce içinde yaşamayı seven Yengeçler için bu enerji oldukça ilginçtir. Bu enerji sayesinde bir çoğunuz yabancı bir ülkede yerleşmeyi veya yabancı kişilerle bağlantı kurmayı deneyimleyebilirsiniz.



Neptün Genel Etkileri


1998-2012 yılları arasında Kova burcunda ilerleyecek Neptün gezegeni bu yıl, geçen yılın iki misli daha etkili bir şekilde vizyonunuzu yükseltmeniz için size etkide bulunmaya devam edecek, hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için idealizm olgunuzu güçlendirecek. Bu yıl Jüpiterle birlikte ilerleyecekleri için doğal olarak başkalarıyla ortak paylaşımlar konusu gayet değerli. Vizyonunuzu genişletmek için yapmanız gereken, değişimin sesine duyarsız kalmamak, eski düşünceler ve geleneksel bakış açınızdan ziyade, yenileşmeye açık olmaktır.



Pluto Genel Etkileri

Sevgili Yengeçler kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi altında siz Yengeçler, yakın ilişkiler, evlilik, iş ortaklığı veya rakipleriniz yoluyla dönüşümünüzü sağlayacak büyük bir güçtür. Pluto astrolojik yapısı gereği gayet ağır hareket eden bir gezegen olduğundan etkisi bazı yıllarda ve aylarda oldukça yoğundur. Bu süreyi şöyle bir düşündüğünüzde bu etkinin de ancak zamanla oturacağını tahmin edebilirsiniz. Sizler bu zaman içinde, öncelikle karşı cinsle ciddi bir ilişki kurabilme, onun farklılıklarını kabullenme, paylaşmak ve bütünleşmek adına dengeli olmayı öğrenmek zorundasınız. Bu dönemde karşınıza çıkan ve ilişki kurduğunuz kişiler güç ve kontrolü ellerinde bulundurmak isteyen kişiler olabilirler. Birlikte olduğunuz kişinin sizin ve değerleriniz üzerinde baskınlığı söz konusu olabilir.

Evliliğiniz uzun yıllar sürebilecek kadar güçlüdür ama bunun için partnerinizle aranızdaki görüş ayrılıklarını kabul ederek, eksiklerinizi gerçekçi bir şekilde belirlemeli ve kendinizi geliştirmelisiniz. Bu öyle bir süreçtir ki, kimileriniz doğum haritasındaki etkiler nispetinde birlikte olduğu kişi veya evliliği nedeniyle yavaş yavaş değişime uğradığını anlamaya başlayabilir. Öncelikle kendinizi gözden geçirmelisiniz. Beraberliklerinizde sorun çıkaran nedir, nasıl bir ilişki istemektesiniz ve siz hangi konular nedeniyle ilişkilerde zorluklar yaşamaktasınız. Bütün bunları ele alarak eksik kalan, yanlış olan ve hatalı davrandığınız herşeyi gönüllü bir şekilde düzeltmeye çalışmalısınız. Bu süreçte birlikte olduğunuz kişi yada olacağınız kişiyle aranızda zorlu deneyimler yaşansa da, bütün bunların gelişiminiz adına gerekli olduğunu biliniz.

Eğer bir aksaklık varsa bilin ki, bu sizin yanlış seçiminizden yada kabullenmekte zorlandığınız bir durum nedeniyle oluşmaktadır. İlişki bir bütün olduğuna göre tercihlerinizi doğru bir şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Kişisel sorumluluklarınızın farkında olarak ne kendinizi fazla ezdirmeli ne de üste çıkmak adına gereksiz mücadelelere girmelisiniz. Evli olanlar ise yine sorunlarının altında yatan nedenler üzerine düşünmeli, değişmek ve yapılanmak adına yeni kararlar almalıdırlar. Bu süreci iyi bir şekilde değerlendirmeniz halinde mutlu, huzurlu birliktelikler yaşayabilirsiniz.



2009 Yılı Aşk ve İlişkiler Takviminiz


3 Oca-2 Şubat : İlişkisi olmayanlar için yeni tanışmalar açısından önemli bir süreç.


27 Aralık 2008- 3 Şubat 2009: Evli çiftler çekişmelerden uzak durmalı. Aralarındaki dengeyi korumaya özen göstermeli. Sorunları ılımlı bir şekilde çözmeye gayret göstermelidirler. Birbirinize özenli davranmanız halinde, bu süreci gayet olumlu geçirebilirsiniz.


6 Mart-17 Nisan : Aşk hayatınızla alakalı konularda gecikmeler, yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir. Ani başlayan ilişkiler hakkında fazla iyimser düşünmemelisiniz. Temkinli hareket etmeye çalışmalısınız. İlişkinizle alakalı konularda da, beklemede kalmalı, tekrar gözden geçirmelerde bulunmalısınız.


6 Haziran-4 Temmuz : İlişkisi olmayanlar için yılın ikinci şanslı dönemi.


5 Temmuz-31 Temmuz: Yasak aşklar veya aşk konusunda karar vermekte zorluklar.


1 Ağustos-26 Ağustos : Aşk konusunda en olumlu devre. Şanslı zaman.


23 Ekim-1 Aralık : Aşk konusunda yaratıcılık gücünüzün artışı, tutkuların yükselişi, sahip olma arzunuzun yoğunlaşması. Aşk hayatınız açısından derin düşünme, paylaşma zamanı. Bir o kadar da kıskançlıklara açık tarih aralığı. Cinselliğin ön planda olduğu aşklar yaşanabilir.


8 Kasım-1 Aralık : Aşk konusunda tutkuların oldukça yüksek olacağı zaman. Kıskançlıklar görülebilir.


22 Aralık 2009 sonrası ise : ciddi ilişkinizle alakalı konularda dengeyi korumanız, farklılıklarınız konusunda birbirinize saygı göstermeniz gerekebilir.





2009 Yılı İletişim ve Haberleşme Takviminiz:


11 Ocak-1 Şubat : Merkür geri hareketi. İletişim ve haberleşmede durgunluklar. Maddi konularda özellikle girişimlerden uzak durulmalı. Borç almak veya kredi başvurularında dikkatli olunmalı. Bu türden işlerinizi 8 Şubat sonrası veya 4 Ocak sonrası yapmalısınız.


6 Mayıs-30 Mayıs : iletişim konularında durgunluk. Bazı sorunlar nedeniyle içe kapanma ve gözden geçirmelerde bulunma. Burcunuzda geri harekete başlayan Merkür geçmişinizle yüzleşmeniz ve kendinizi yeniden ele alarak düzenlemeniz adına zihinsel açıdan hassas olduğunuz bir dönemi göstermektedir. Ani kararlardan uzak durmalısınız.


3 Temmuz-17 Temmuz : İletişim konularında olumlu devrelerden biri.


3 Ağustos-25 Ağustos : İletişimsel olarak kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz.


6 Eylül-29 Eylül: Ailevi ilişkileriniz ve yuvanızla alakalı her türlü durumu gözden geçirerek, dengeyi sağlamaya çalışmalı. Ilımlı hareket etmelisiniz. Bu dönemde evinizle alakalı konularda geçmişte yaşananlar tekrar ön plana gelebilir, sizi düşündürebilir. Aile bireyleriyle aranızda iletişimsizlik baş gösterebilir. Sakin olmak, ani kararlardan uzak durmak lazımdır.


16 Kasım- 26 Aralık: Çalışma hayatı açısından iletişimsel olarak güçlü devre.




2009 Yılı İş ve Kariyer Takviminiz:


27 Aralık-3 Şubat : mesleki konularda oldukça aktif dönem. Bazı tersliklerle karşılaşsak bile bu enerji sayesinde yanlışlarınızı, eksiklerinizi görebilirsiniz. Bencilce davranmadan başka kişilerle iyi geçinmeye çalışmalı. İş hayatınızla alakalı konularda gerilimli tavırlar sergilemek yerine, enerjinizi gelişmek adına yönlendirmelisiniz. Gerilimli fakat yararlı bir zaman.


3 Şubat-5 Haziran : İş hayatınızda hırslı, liderlik gücünüz yüksek. Fakat ne olursa olsun dikkatli olmak gerekebilir. İş ilişkilerinizde fazla bencil davranmamanız, süreci olumlu geçirmenizde son derece etkilidir.


22 Nisan-30 Mayıs : iş konusunda güçlü enerjiler söz konusu. Hassasiyetinizi geri planda tutarak kendinizi mantıklı bir şekilde işinize odaklarsanız, mesleki konularda gayet başarılı girişimlerde bulunabilirsiniz.


31 Mayıs-31 Temmuz: Hedefleriniz konusunda kararlı ve pratik hareket etme zamanı.


25 Ağustos-15 Ekim : mücadele gücünüz yükselebilir. Değişkenlikten uzak durunuz, hedeflerinize odaklanınız. Girişimcilik konusunda etkili bir dönem. İsteklerinizi elde etmeniz için kararlı olmanız yeterli. Pasif tavırlar göstermeyiniz.


16 Kasım-5 Aralık : Çalışma hayatınız açısından en yoğun devre. İş seyahatleri ve görüşmeler.



2009 Yılı Finansal Takviminiz


4 Şubat-14 Mart : başkalarıyla ortak paylaşımlarınız konusunda esnek düşünmeye çalışmanız gereken süreç.


5 Ağustos 2009 : Bu tarih başkalarıyla ortak maddi paylaşımlarınız konusunda dikkatli olmanız gereken en önemli zamanı gösteriyor.


20 Aralık 2009-10 Mart 2010: Parasal konularda dikkatli hareket etmek gereken dönem. Mars geri harekette olduğu için, finansal olarak ani kararlardan uzak durmalı. Paranıza sahip çıkmalısınız.



2009 Yılı Sağlık Takviminiz


22 Aralık 2008-19 Ocak : Enerji düşüklüğü. Dinlenmeye çalışınız. Gerilimden uzak durunuz.


21 Mart-19 Nisan : iş hayatının stresli temposu nedeniyle enerjiniz düşebilir. Gerginlikler baş gösterebilir. Sakin ve ılımlı davranmaya, hareket etmeye özen gösteriniz.


22 Kasım-21 Aralık : İş hayatındaki yoğunluk, koşuşturmanın en yüksek zamanı.


2009 yılının siz Yengeç burcu mensuplarına başarı, sağlık, huzur ve mutluklar getirmesini temenni ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

Aslan Burcu 2009 Yılı Yorumu 
Jüpiter Genel Etkileri:


Sevgili Aslanlar, 5 Ocak 2009 itibariyle karşıt burcunuz Kovada ilerlemeye başlayacak Jüpiter gezegeni 18 Ocak 2010 tarihine kadar bu pozisyonunu sürdürecektir. Bu enerji özellikle ciddi ilişkiler ve evlilikle alakalı konularda beklenmedik gelişmelerin yaşanması açısından önemli gözüküyor. Jüpiter bundan önceki Kova burcu pozisyonunu 1997 Ocak ayında gerçekleştirmiş ve o zaman da yine siz Aslanlar için etkili bir zaman dilimi olmuştu. Şimdi o yıllara dönüp hatırlarsanız belki bir çoğunuz için ilginç bir sene olduğunu hatırlayabilirsiniz. Kova burcu özgürlük, arkadaşlık, sosyal ilişkiler kısaca orijinalliğin simgesi olduğu için, bu dönemde aynı bu tanıma uygun kişi veya kişilerin hayatınıza girmesi, eşiniz, partnerinizin bu tarz davranışlar sergilemeye başlaması, sizinle sevgili olmaktan ziyade bir arkadaş gibi paylaşımlarda bulunması mümkündür. Yani ilişkilerde uyum ve dengenin sağlanması için, her iki tarafın da birbirinin farklılıklarına saygı gösterecek şekilde ilişki kurması gerekmektedir. Zaten bu tarihler arasında genelde, karşınıza çıkan kişinin, kendi kimliğine sahip çıktığını, gerçekçi bir bakış açısına sahip olacağını söylemek mümkündür.


Siz Aslanlar bu süreçte karşınızdaki kişinin sizi pohpohlamasını beklemek yerine, bir ilişki içinde eşit haklara sahip olduğunuzu ve partnerinizin yeri geldiğinde size karşı gayet gerçekçi davranacağını bilerek şimdiden kendinizi ayarlayınız. Bu süreçte evliliklerde özgür yaklaşımlar göze çarpabilir. Değişim aile yaşamınızdan tutun da, ilişkinizle alakalı her konuda önemli hale gelebilir. Kaldı ki, Satürn gezegeni 29 Ekim 2009 tarihinde evlilikle birebir alakalı Terazi burcunda seyrine başladığında zaten geleneksel aile kavramı üstünde önemli değişimlere neden olacağından, Jüpiterin Kova burcu seyri bu durumun ön provası anlamına gelebilir. Bu enerji altında yapılması gereken, her iki kişinin de, bir bütün oluşturduğu fikrini kabul etmektir. Yani evlilikte, bir tarafın diğeri üzerinde hakimiyet kurması veya taviz vermesi yerine her iki kişinin de kendi farklılıklarını ön planda tutacak şekilde hareket etmesi bu dönemin etkili oluşumlarından birisidir. Siz Aslanlar bu süre içinde oldukça bağımsız ve farklı bir beraberlik yaşayabilirsiniz. Klasik evlilik modellerinden çok ayrı beraberlik yaşamanız bu enerji altında mümkündür. Birlikte olunan eş, orijinal, yaratıcı, yeniliklere açık, sizi değişimlere yöneltebilecek karakter yapısında olabilir. Evliliğinizde de eşinizin özgür tavırlar sergilemeye başlaması, hakları konusunda ısrarlı olması mümkündür. Bu tarihler arasında ilişki konusunda yaratıcı, arkadaşça, paylaşımcı davranmanız şarttır. Beraberliklerin imza altına alınması veya imza altına alınacak bir beraberlik yaşanması enderdir. Genelde bu süreçte evliliğe bakış açınızı yeniden düzenlemeniz gerekebilir. 15 Haziran 2009-13 Ekim 2009 tarihleri arasında geri harekette olacak Jüpiter gezegeni, özellikle evliliğiniz ve ciddi ilişkiniz konularında, ani kararlardan uzak durmanız, ilişkinizi yeniden ele alarak aksayan noktaları düzenlemeniz açısından son derece önemlidir.



Satürn Genel Etkileri:


Satürn gezegeninin Eylül 2007 yılından bu yana Başak burcunda devam eden etkisi, 29 Ekim 2009 yılına kadar devam edecektir. Bu enerjinin ne anlama geldiğini köşemizdeki günlük ve aylık yorumlarda sürekli tekrarlamaktayız. Tekrar hatırlarsak, kişisel değerler, maddi ve manevi kaynaklarınız, mallarınız, yetenekleriniz, fiziksel ihtiyaçlarınız kısaca finansal güvenliğiniz konularında eğitici olmak adına dersler vererek, engellerle karşılaştırarak ve zorluklar vererek sabırlı olmanız için baskıda bulanmaya devam edecektir. Sizler bu süreçte mantıklı bir düzen içinde, çaba sarfederek, dikkat göstererek, sabırla görevlerinizi yerine getirmeniz lazımdır. Hatalarınızı görmeniz, kendi yeteneklerinizi ortaya çıkarmak için çaba sarfetmeniz çok önemlidir. Pratik çözümler bulmak ve ekmeğinizi kazanmak için öncelikle kendinize güven duymalı ve cesur davranmalısınız. Parasal konularda harcamalarınızı kontrol altına almanız ve elinize geçen finansal geliri ise gerekli yatırımlarda kullanmaya özen göstermeniz faydalı olacaktır. Satürnün öğretmen kimliğini asla unutmadan bu sürece girmeniz gerekir diye devam etmiştim. Verdiği dersleri iyi öğrenmeniz halinde, bu sürecin sonunda geçeceğiniz sınavı başaracak ve gerçek dünyadaki maddi gücünüzün portresini çizecek ve yolunuza devam edeceksiniz. Bu yaşam alanının tek bir adı var dersem yanlış olmaz. O da parasal güvenliktir. Satürn bu eve geçtiği andan itibaren, artık birinci evdeki gibi kendinizle ilgilenmek diye bir kavram ortadan kalkar, artık ana konununuz üretken olabilmek adına çalışmaya ağırlık vermek zorunluluğudur. İşte bu neden, içinizde bir istek doğurarak, mantıklı bir düzen içinde, hizmet bilinciniz uyanmaya başlayacaktır. Çaba sarfederek, dikkat göstererek, sabırla görevlerinizi yerine getirmeniz lazımdır. Hatalarınızı görmeniz, kendi yeteneklerinizi ortaya çıkarmak için çaba sarfetmeniz çok önemlidir. Pratik çözümler bulmak ve ekmeğinizi kazanmak için öncelikle kendinize güven duymanız ve korkmamanız gerekir.

31 Aralık 2008 günü başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek Satürn gezegeninin geri hareketi yukarıdaki konularda dikkatli olmanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı, kendinizi gözden geçirerek düzenlemenizi sağlayıcı bir dönemi başlatacaktır. Bu süreçte acil kararlar almak yerine, beklemede kalarak herşeyi yeniden ele almak en faydalı yoldur. Sabırlı ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak düzenlemelerde bulunursanız, bu sürecin sonunda ödülünüzü yaşamdan alabilirsiniz.

29 Ekim 2009 tarihi itibariyle Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak Satürn gezegeni, bu enerji altında son derece güçlüdür. Parasal kazanımlarınız evindeki seyrinin ardından yakın çevreniz ve iletişim konularında etkili olacak Satürn bu enerji altında, kendi kişisel özelliklerinizin farkında olarak, yakın planda yer alan kişilerle daha uyumlu, sevgi dolu ve paylaşıma hareket etmeniz gerektiğinin göstergesidir. Satürn doğası gereği, disiplin altına alıcı bir enerji yayar. Kişinin kendi karakter özelliklerinden taviz vermeden fakat eksiklerinin de bilincinde olarak kendini düzenlemesi yönünde bir baskı uygular. Doğal olarak sizler de bu tarihten itibaren, iletişim, haberleşme, çevrenizdeki insanlarla bağlantı kurma, eğitim hayatınız, girişimleriniz, sözel ifadeniz olarak baskı altına alınabilirsiniz. Fakat başta da belirttiğim gibi Satürn gezegeni Terazi burcunda güçlü bir pozisyonda olduğundan eğer dikkatli bir şekilde düzenlemelerde bulunursanız



Çevrimdışı Gamzeli

  • _Gamzeli_
  • Admin
  • *
  • İleti: 18871
  • Rep Gücü : 2045
  • Cinsiyet: Bayan
  • Bana Sen Lazımsınn...
    • Profili Görüntüle
    • Ahmet Maranki
Ynt: 2009 Yılında Sizi Neler Bekliyor?
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2008, 12:43:51 ÖS »
diğer burçlar yok mu :huh
Seni sevdim gönülden, kalbimin sahibi oldun bilmeden, bu yürekte varolacaksın ebediyen, bunu bil çok seviyorum gerçekten.
Seninle doğdu bu yürek, sensin gönlüme eş, dudaklarım dudaklarındayken sanki can verdi bu yürek, senin kollarında ölmek dünyada en güzel şey olsa gerek..