Gönderen Konu: Prostat Büyümesi ve Ereksiyon Bozukluğu  (Okunma sayısı 990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı OLCAY

  • _ByKuS_
  • Admin
  • *
  • İleti: 8917
  • Rep Gücü : 674
  • Cinsiyet: Bay
  • O şimdi ****EVLİ****
    • Profili Görüntüle
    • boyacı
Prostat Büyümesi ve Ereksiyon Bozukluğu
« : Haziran 20, 2008, 11:35:35 ÖÖ »

Prostat Büyümesi

Prostat boşaltım sisteminin son kısımında yer alan kestane büyüklüğünde bir organdır. Sadece erkeklerde bulunur ve meni oluşumuna katkıda bulunur. 40 yaşını aşan erkeklerde vücuttaki hormonal değişikliklere bağlı olarak prostat içinde adenom adı verilen bir doku gelişmeye başlar ve prostat büyür. Bu duruma Benign Prostat Hipertrofisi adı verilir.Oluşan bu dokunun idrar kanalını sıkıştırması sonucunda idrar yapmada bozuklukları başlar.Bu buzukluklar sık idrara çıkmak,zor idrar yapmak,idrar yaparken bir süre beklemek,geceleri idrar hissi ile uyanmak,kesik kesik idrar yapmak,aniden sıkışmaktır.Tedavi seçenekleri takip,ilaç tedavisi,açık ve kapalı prostat ameliyatıdır.

Ereksiyon bozukluğu
Ereksiyon erkeğin cinsel fonksiyonunu yerine getirebilmesi için gerekli olan penisin sertleşmesi halidir. Bu işlevin bozulmasına halk arasında iktidarsızlık da denir..Bu rahatsızlığın birçok sebebi vardır. En sık görüleni psikolojik ve damarsal yapının bozukluğuna bağlı ereksiyon bozukluğudur. Toplumda yaygın olan hastalıklar arasında bulunan hipertansiyon ve diabet de sertleşme problemlerine sebep olabilir.Günümüzde ereksiyon bozukluğu tedavisinde birçok yöntem kulanılmaktadır. Bu şikayeti olan hastalara genel olarak ilk önce ilaç tedavisi uygulanır.Bu ilaçlardan fayda görmeyenlerde penis içine enjeksiyon tedavisi denenir. Bu tedavilere yanıt vermeyen hastalara ameliyatla penil protez (mutluluk çubuğu) yerleştirilir..

Prostat Kanseri
Prostat kanseri sık olarak görülen bir kanserdir.50 yaş üzeri erkeklerin hastalığıdır ve 75 yaş üzerinde en yüksek sıklığa ulaşır.Prostat kanserinin sebebi tam olarak bilinmemektedir.Yaşlanma ile ortaya çıkan hormonal değişikliklerden kaynaklandığı düşünülmektedir.Genetik etkenlerin de rolü vardır. .Klinik seyir tümörün büyüklüğüne göre değişir.Hastalar idrar sikayetleri ve ağrı ile doktora başvururlar.Tanı PSA ölçümü,rektal muayene ve yapılan biopsi ile konulur.Tümörün yayılım derecesine göre tedavi değişir.Tedavide radyoterapi,hormonoterapi ve cerrahiden yararlanılır.

Taş Hastalığı
İdrar yollarının sık görülen hastalıklarından birisidir.Sebebi tam olarak bilinmemekle beraber ailesinde taş olanlarda daha sık görülür.Taşın belirtileri şiddetli ağrı,idrarda kanama, idrar yolu enfeksiyonları,ateş , bulantı,kusma olabildiği gibi bazen hiçbir belirti vermeyebilir.Radyolojik tetkikler ile tanı konulur.Tedavide taşın yer,büyüklüğü ve böbreğe etkisi önemlidir. ESWL (Taş kırma),endoskopik (kapalı) ve açık cerrahi ile taş tedavi edilebilir..Koruyucu olarak günde enaz 2 lt.su içilmelidir